Patek Philippe’s Nautilus-opvolger ziet eruit als een… Nautilus

De opvolger van de Patek Philippe Nautilus is hier, maar zonder connecties zul je ‘m nog steeds niet kunnen kopen.

Na de eerste indrukwekkende reeks nieuwigheden die Patek Philippe-CEO Thierry Stern eerder dit jaar presenteerde, is het nu de tijd aan acht nieuwe modellen. Maar één verdient speciale aandacht: de opvolger van de Nautilus 5711/1A. Vorig jaar sloot Patek Philippe het doek voor zijn immer populaire luxe stalen sporthorloge. Na een afscheidstournee die verschillende speciale edities omvatte om zijn 15-jarig ambtstermijn af te sluiten, had het horloge zijn opvolger niet aangekondigd… tot nu toe.

De Nautilus 5811 vervangt zijn voorloper terwijl de kastmaat wordt vergroot van 40mm naar 41mm en wordt vervangen door een 18-karaats witgouden kast. De blauwe sunburst-wijzerplaat loopt over in zwart en draagt ​​’het kenmerkende horizontale patroon van de Nautilus, terwijl het witgoud ook richting de indexen gaat en het datumvenster.

Verder is het horloge nu gegraveerd met het nummer 5811/1G – de G staat voor goud. Nieuw is ook de door Patek gepatenteerde sluiting van de band. En de kast bestaat uit twee delen – volgens de Patek ‘een eerbetoon aan de originele Nautilus-modellen uit 1976’.

Geïnspireerd door het originele Nautilus 3700-model uit 1976, neemt de 5811 de driedelige kastconstructie van de 5711 en maakt er een tweedelig kast van, waarbij de achterkant van de kast wordt afgesloten. Hoewel het automatische uurwerk nog steeds zichtbaar is door het saffierglas.

De Nautilus 3700 was oorspronkelijk gemaakt om op de patrijspoort van een schip te lijken en daarom was het uurwerk alleen toegankelijk via de wijzerplaat aan de voorkant. Patek heeft deze technologie verbeterd door toegang te verlenen tot de Calibre 26-330 S C via een uittrekbaar hendelsysteem aan de kant van de wijzerplaat.

Alle subtiele verschillen maken de 5811 twee keer zo duur als de stalen versie. Althans, twee keer zoveel als de adviesprijs, want ze speculeren er nog steeds aardig op los met een stalen 5711. Voor nu is de 5811 er enkel in witgoud, maar andere kastmaterialen zijn ongetwijfeld aanstaande. Voorlopig is de inaugurele 5811 in witgoud beschikbaar voor €69.200.