Patta en Nike lanceren dé runningschoenen van het jaar

De nieuwste collab tussen Patta en Nike gaat ongetwijfeld weer een hit worden.

Het Amsterdamse gerenommeerde streetwearmerk Patta staat wereldwijd bekend om zijn stijl. Of het nu T-shirts, schoenen, jacks, of speakers zijn: staat de naam Patta erop, dan vliegen de producten de deur uit. Niet zo gek dat zelfs Nike erg graag met hen samenwerkt. En de nauwe banden tussen beide merken is er al sinds 2006.

En dat de grote namen in de rij staan voor Patta, dat zelf natuurlijk ook een grote naam is, bleek vorig jaar eens temeer. In oktober lanceerde het Amsterdamse merk namelijk een exclusieve collectie samen met FC Barcelona  en Nike. De collectie, Culers del Món genaamd, bevatte shirts, een anthem jack en broek, hoodies, T-shirts, een cap en een limited edition Air Max Plus schoen in de FC Barcelona-kleuren.

In de allernieuwste samenwerking tussen Patta en Nike staat de running schoen Huarache centraal. De eerste variant van deze sneaker werd in 1991 uitgebracht en is ontworpen door designgoeroe Tinker Hatfield. In de Patta x Nike Air Huarache Plus-collectie vinden we drie sneakers met de kleurstellingen Black/Cool Grey-Sanddrift, Saffron Quartz/Cool Grey-Sanddrift en White/Cool Grey-Sanddrift. De tweede en derde variant zijn met geel- en roze-tinten het meest kleurrijk.

De drie kleurvarianten hebben een klassiek Huarache Plus-bovenwerk gecombineerd met een Pegasus-zool en premium lederen overlays. Het sluitsysteem is vastgezet met de opvallende nylon riempjes. Opmerkelijke details op de sneakers zijn diezelfde nylon banden met gespen, het Patta-logo met de tekst ‘Air Huarache by Patta’ op de tongen en de ‘Nike Patta’-tekst op de treklipjes op de hiel. Naast schoenen omvat de samenwerking ook kleding zoals leggings, tracksuits, tops, korte broeken en een hardloopvest.

De items zijn verkrijgbaar via patta.nl en de Nike SNKRS-app. De roze Huarache wordt exclusief door Patta verkocht. De prijs is €160 per stuk.