Manifesting character met Paul Rem

Paul Rem Atelier Munro

Kunsthistoricus Paul Rem (Wormerveer, 1962) is uniek in zijn soort. Dat is hij al heel lang. Niet omdat hij dat zo graag wil, integendeel, maar omdat dat het enige is wat hij kan zijn.

Geïnspireerd door de schoonheid om hem heen, wist Rem, conservator van Paleis ’t Loo, al op jonge leeftijd wie hij was en hoe dat er aan de buitenkant precies uitzag – ondanks wat anderen ervan zouden kunnen denken of doen. In 2020 werd hij door Esquire gekozen tot Best Geklede Man van Nederland.

In samenwerking met high end tailor Atelier Munro maakte Rem een tweedaagse architectuurreis door heel Nederland. Het bracht hem van een voormalig sanatorium in Hilversum naar verschillende locaties in Amsterdam en uiteindelijk naar een ontzagwekkende ruimte in een Nederlands museum in Haarlem.

Elke plaats werd gekozen op basis van de persoonlijke voorkeur van de kunst- en architectuurhistoricus Rem. Het toont de brede reikwijdte van zijn interesses. In een persoonlijk interview met Atelier Munro wijdt hij daar verder over uit.

Bij Atelier Munro weten ze ook dat de perfectie soms juist in de imperfectie zit.

Want hoewel de wereld om hem heen door de decennia heen diepgaand is veranderd, heeft Paul Rem zich vrijwel altijd hetzelfde gekleed: in pak en stropdas, steevast voorzien van persoonlijke accenten zoals de heerlijke boutonnière in het knoopsgat, of de ringen om zijn vingers. Manifesting character noemen ze dat bij Atelier Munro.

De Tour de Stijl van Rem door Nederland werd door Mounir Raj vastgelegd in een serie foto’s die elk op zich een stilleven vormen om even bij, ja, stil te staan. Dat kan ook in bewegende zin, namelijk hier.

***

Atelier Munro is een high end kleermaker met een flagship store in de Amsterdamse Beethovenstraat (er zijn ook winkels in Calgary en Toronto). De missie van Atelier Munro: ‘We want to empower men to reach their potential, inside and out.’