Voor deze flagshipstore ga je naar Laren

Je kende Pauw Mannen al uit Amsterdam; nu is er ook zo’n toonzaal van bijzondere merken in ’t Gooi.

pauw mannen laren

Pauw Mode ken je als de van oorsprong Amsterdamse winkel met een reputatie voor exclusieve en bijzondere merken. In de jaren tachtig werd in Amsterdam de eerste winkel voor mannelijke modeliefhebbers geopend onder de naam Pauw Mannen. Die winkel werd, als toonzaal van kwalitatieve merken, ook een begrip.

Inmiddels zijn er meerdere Pauw-winkels verspreid door Nederland, en daar is nu ook een vestiging van Pauw Mannen in Laren bij gekomen, de eerste in ’t Gooi.

Deze nieuwe flagshipstore is gevestigd in een oud bankgebouw dat, met uitzondering van de originele kluizen in de kelder, vrijwel geheel nieuw is opgetrokken onder toeziend oog van architect Thomas Geerlings, creatief directeur van Framework Studio. 

Het resultaat is een innovatief ontwerp die het karakter van het gebouw knap complimenteert. Pauw-eigenaar en creatief directeur Christiaan Klein-Pauw roemt de creatieve samenwerking met Geerlings. Over de met licht overgoten ruimte zegt hij: “We hebben gestreefd om iets lichts en ruimtelijks, maar tegelijkertijd zeer intiems neer te zetten.” Dat zou je tegelijkertijd de signatuur van Pauw Mode kunnen noemen, de handtekening van subtiele kwaliteit. 

Een grootse ronde trap leidt naar een heuse sky lounge– misschien wel het meest karakteristieke onderdeel van de winkel. Pronkstuk is de tafel die de bekende designer Floris Wubben speciaal voor Pauw Mannen in Laren ontwierp.

Niet verder vertellen: achter de winkel bevindt zich een privé parkeerplaats en een geheime entrée.

In de collectie vinden we de merken waarvoor klanten naar Pauw komen: Cesare Attolini, Kiton, 100 Hands, outerwear van Arc’Teryx Veilance, de geweldige Italiaanse schoenen van Common Projects, maar ook van het benijdenswaardig fraaie Saint Crispin’s.

Afhankelijk van het seizoen wordt die collectie aangevuld met kleinere merken, zowel in de sartoriale hoek als de technische sportswear. Veel uit de collectie kun je ook vinden in de webshop van Pauw, maar het loont om de weg naar Laren af te leggen.

***

Pauw Mannen, Zevenend 4, Laren.