Een dag meedraaien in de legendarische cocktailbar van Pete Davidson

Head bartender Tim Sweeney neemt je mee op sleeptouw tijdens zijn werkdag in de cocktailbar.

Pebble Bar in Rockefeller Center is gevestigd in een prachtig New Yorks herenhuis uit 1892. De cocktailbar beslaat drie van de vier verdiepingen in het town house, en achter de legendarische bar staat Tim Sweeney, de head bartender. De bar heeft veel celebrities als investeerders, waaronder Pete Davidson, Justin Theroux, Succession-ster Nicholas Braun en producer Mark Ronson. Dat komt omdat de bar om de hoek zit van de The Tonight Show Starring Jimmy Fellon en Saturday Night Live studio.

Dankzij een YouTube-video van het Amerikaanse culinaire tijdschrift Bon Appétit kan je beleven hoe het is om aan de zijde van Tim te staan en de Pebble bar te runnen. In de video loop je een werkdag mee met de head bartender. Het is bijzonder interessant, om te zien hoe de cocktails tot in detail worden voorbereid. Het maakt het ook opeens een stuk minder vervelend om 20 dollar neer te leggen voor een cocktail. Al kan je bij deze cocktailbars in Amsterdam net zulke goede cocktails krijgen, voor een niet-New Yorkse prijs.

Pebble Bar New York was voorheen Hurley’s, een (cocktail)bar die een legendarische status bemachtigde door zijn geschiedenis en bezoekers. Het hele gebied rondom Hurley’s werd begin 20ste eeuw door Rockefeller opgekocht, om het Rockefeller plaza te kunnen bouwen. Het pand van de cocktailbar is het enige gebouw dat niet werd gesloopt. Sinds een jaar staat de bar bekend onder zijn nieuwe naam, Pebble Bar.

In de video legt Tim Sweeney zijn routine uit, waaronder het verwisselen van de biervaten, het vullen van de cocktail-vaten (dat lees je goed: bij Pebble’s is er een Negroni én een Old Fashioned tap), het maken van de siropen, de werkplek voorbereiden en het shaken van de cocktails. Hij geeft toe dat hij zelf geen natuurlijke gave heeft voor mixology, maar als je hem ziet werken aan cocktail-concepten (bijvoorbeld de zelfbedachte ‘Tiki Blinder’s’), valt zijn kennis en kunde niet te ontkennen. Tim spuuwt feitjes over de bar, het bedenken van de cocktails, maken van de cocktails én het serveren van de cocktails.

Met alle informatie die wordt gedeeld, kun je de cocktails ook gewoon thuismaken. Welke cocktail maak jij dit weekend? The Sweet Dreams, of toch de Green River?

Pebble Bar, Rockefeller Centre, 67 W 49th Street, New York.