Hoe krijg je de perfecte scheerbeurt? 6 onmisbare tips

Dit zijn de tips en tricks die je nodig hebt om de kunst van het scheren te perfectioneren. Want hoe ervaren je ook bent, je kunt altijd nog wat leren.

1. Begin met stoom

Voordat je er zelfs maar aan denkt om een ​​scheermes aan te raken, moet je je gezicht voorbereiden op wat komen gaat. Stap één: het verzachten van de haartjes en de huid eronder. Als je je ’s ochtends scheert, dan kun je dit het beste doen door een douche te nemen, waar het hete water en de stoom de kans krijgen om de poriën te openen. Als avonden meer jouw ding zijn, kun je hetzelfde effect bereiken met een warme handdoek.

2. Must: Olie

Dus je komt uit de douche en stapt voor de spiegel; je komt misschien in de verleiding om wat scheerschuim op te doen en klaar. Wacht nog even. Voordat je daaraan begint, is het in je eigen belang om een ​​pre-shave olie een kans te geven. Ze zijn ontworpen om al die microscopisch kleine hoekjes en gaatjes in je gezicht op te vullen, waardoor je scheermes soepeler glijdt en je gezicht de nodige bescherming krijgt.

3. Crème & Go

Je bent misschien gewend aan traditionele scheercrèmes, je weet wel: die gemakkelijke spuitbussen. Ze kunnen behoorlijk slecht zijn voor je gezicht en je huid uitdrogen. Ga voor echte scheercrème waarvoor je net wat meer moeite moet doen dan enkel op een knop te drukken. Wanneer je jouw scheercrème aanbrengt, doe dit dan in een opwaartse beweging. Om de haren omhoog en weg van het gezicht te krijgen. Dit resulteert in een gladdere en nauwkeurigere scheerbeurt in het algemeen. Het type scheercrème of olie dat je gebruikt is aan jou, maar we raden iets aan dat niet overmatig schuimt. Met andere woorden, iets dat je snorharen niet helemaal bedekt.

4. Scherp, scherper, scherpst

Als je op zoek bent naar een scheermes met meerdere mesjes, dan zijn er ongeveer een miljoen solide opties. Ga liever voor old school met een enkel mesje. Het enige dat je hoeft te doen, is het mes in de juiste hoek houden – dat wil zeggen, vlak tegen je gezicht – en de tijd nemen. Het mes vaak vervangen, zodat het niet de kans krijgt om dof te worden en met je huid te knoeien, zou ook geen kwaad kunnen.

5. Take Care

Als je je scheert, zorg er dan voor dat je in de richting gaat van de haargroei. Maak rustige bewegingen en oefen geen druk uit op het mesje. Zo verklein je de kans op ingegroeide haartjes en rode bultjes. Spoel het mes tussendoor af met warm water om wrijving en weerstand te minimaliseren.

6. Nazorg

Na het scheren spoel je alles weg met koud water. Dit helpt de poriën te sluiten, waardoor ze minder ontvankelijk zijn voor bacteriën. Dan breng je een verstevigende en verzachtende aftershave aan. Of het nu een balsem of lotion is. Extra tip: Veel vochtinbrengende crèmes werken zelfs goed als aftershave. Deze stap helpt de poriën schoon te houden, terwijl de huid wordt gekalmeerd en roodheid voorkomt. Vermijd alles dat uitdroogt, namelijk die met alcohol getinte aftershaves van weleer.