Deze man bouwde een Ferrari 250 Testarossa vanaf nul

Voor sommigen is zo’n replica heiligschennis, niet voor Giacobbi: “Ik kan op deze manier mijn jeugddroom verwezenlijken.”

Welke man heeft niet eens gedroomd van een Ferrari? Laat staan een klassieke Ferrari. Zeker één van de 250-lijn. De peperduro 250 GTO, de California of de Le Mans-winnaar; de Ferrari 250 Testarossa. Peter Giacobbi droomde van die laatste en maakte ‘m waar.

Zijn jeugdhelden joegen de 250 TR over het Circuit de la Sarthe tijdens de legendarische 24-uurs race. De gevulde portemonnee voor een echte had hij niet, dus besloot hij de Ferrari zelf te bouwen. Giacobbi maakte deel uit van het designteam van de originele DeLorean, dus hij wist wel hoe je een auto bouwde.

Als een puzzel zette hij z’n ‘Ferrari’ in elkaar. Hij vond een handgemaakte replica body in Italië, zocht zoveel mogelijk originele onderdelen bij elkaar en maakte de rest zelf na. Zo is de motor niet de oorspronkelijke 3.0 liter V12, maar een 4.4 liter variant die hij aanpaste zodat het leek op het origineel.

Voor sommigen is zo’n replica heiligschennis, niet voor Giacobbi: “Ik kan op deze manier mijn jeugddroom verwezenlijken. Voor mij is deze auto precies waarover ik vroeger droomde. Meer is niet nodig.”

Beeld: Petrolicious