Hoe geef je allure aan een auto? 

Hoofdontwerper Matthias Hossann van Peugeot geeft antwoord op de vraag hoe je emotie op vier wielen creëert.

Peugeot-ArnoKantelberg-ericvanvuuren-17

De 42-jarige Matthias Hossann is sinds twee jaar Design Director van Peugeot. Hiervoor was hij zeven jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van concept cars voor het Franse automerk, wat onder meer resulteerde in de e-Legend, een magnifieke herinterpretatie (met velours stoelen!) van de legendarische Peugeot 504, de mooiste cabrio ooit gemaakt.

Matthias Hossann is een bescheiden man, maar wel eentje met een niet geringe opdracht. PSA’s Style Director Jean-Pierrr Ploué noemt hem “een van de talentvolste ontwerpers van zijn generatie”.

En dus heeft hij van de taak gekregen om vorm te geven aan de nieuwe slogan die Peugeot voert: ‘Power to allure.’

Dat is een aanstekelijke en wervende kreet, maar hoe concretiseer je allure? Hoe geef je vorm aan verleiding?

ModMod toog naar de Paris Motor Show om die vragen voor te leggen aan de hoofdontwerper. Matthias Hossann geeft antwoord op die vragen aan de hand van de nieuwe Peugeot 408, die in januari in Nederland wordt verwacht.

Deze kakelverse crossover werd in Parijs aan de wereld gepresenteerd (en aan Emmanuel Macron, die hoogstpersoonlijk polshoogte kwam nemen). Op de stand van Peugeot, naast de nieuwe Peugeot 408, voelde ModMod Matthias Hossann aan de tand. Matthias, vertel!