Pharrell Williams nieuwe creatieve baas Louis Vuitton

Tot veler verrassing maakt het Franse modehuis de aanstelling bekend van muzikant Pharrell Williams als opvolger van Virgil Abloh.

Pharrel Williams

Het luxemerk Louis Vuitton maakte vanavond bekend dat de Amerikaanse muzikant Pharrell Williams de nieuwe Creative Director wordt van het Franse modehuis. Daarmee treedt de 49-jarige Williams in de voetsporen van de in 2021 op jonge leeftijd overleden Virgil Abloh.

Het opvallende nieuws lekte dinsdagavond uit via de websites van het Franse Le Figaro en het Amerikaanse The Wall Street Journal. Vrij snel daarna werd het nieuws bevestigd door Louis Vuitton zelf middels een bericht op Instagram.

Pharrell Williams zal zijn eerste collectie al in juni presenteren tijdens de Parijse Fashion Week. In 2004 en 2008 werkten Vuitton en Williams al samen, vandaar dat CEO Pietro Beccari zei: “Ik ben blij om hem weer thuis te verwelkomen.”

De meest recente collectie van Louis Vuitton werd ook al door een verrassend gekozen Amerikaan gecreëerd.

Pharrell Williams maakte begin deze eeuw furore als de ene helft van het producersduo The Neptunes. Ze waren verantwoordelijk voor hits van ­onder andere Jay-Z, maar onder de naam N.E.R.D. scoorden ze ook eigen hitsuccessen.

Pharrell Williams viel onmiddellijk op met zijn nonchalante en gedurfde gevoel voor stijl, waarin hij een brug wist te slaan tussen street- en collegewear, wat we tegenwoordig preppy noemen.

Pharrell Williams wordt door Louis Vuitton gepresenteerd als een visionair: “De manier waarop hij grenzen doorbreekt in de verschillende werelden die hij verkent, sluit aan bij de status van Louis Vuitton als cultureel huis.” Vuitton roemt de waarden die het modehuis en Williams delen: “Innovatie, pioniersgeest en ondernemerschap.”

De reacties op de aanstelling van Williams werden door hem al tien jaar geleden samengevat in een nummer. De meeste mensen toonden zich namelijk: Happy.