Pilot’s Watch Chrono 41 – de eerste IWC x Mercedes van 2022

Start your engines… Zie hier IWC’s officiële Mercedes F1 teamhorloge.

Met de inaugurele Grand Prix van Miami achter de rug, presenteert IWC Schaffhausen de nieuwste samenwerking met het Mercedes F1-team. De IWC’s Pilot’s Watch Chronograph 41 ‘Mercedes-AMG Petronas Formula One Team’ Edition is een mondvol, maar dit horloge spreekt voor zich.

De chronograaf heeft een 41mm grade 5 titanium kast en zwarte wijzerplaat, maar valt op door de kenmerkende aquagroene tint van het raceteam. Deze is gebruikt voor de cijfers, wijzers en rubberen band van het horloge.

In-House

Het 69385 Calibre automatische uurwerk dat deze Formula One Edition aandrijft, wordt in eigen huis vervaardigd door IWC en is zichtbaar door de saffieren achterkant van de kast en heeft 231 afzonderlijke onderdelen in het klassieke kolomwielontwerp. De wijzerplaat heeft dezelfde plaatsing van de subdial als de rest van de Pilot’s Chronograph 41-lijn, met de functies voor uren, minuten en seconden op de linker 2/3 van de wijzerplaat, evenals de dag- en datumweergave op ‘drie uur’.

Aangezien de basis van het horloge de Pilot’s Watch Chronograph 41 is, zijn de vorm van de kast en de opstelling van de wijzerplaat gebaseerd op het origineel. Een belangrijk verschil tussen de standaard Chronograph 41 en de Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition – afgezien van de nieuwe kleur – is dat het nieuwe teamhorloge is gehuisvest in een titanium kast met een koolstofvezel wijzerplaat van 41 millimeter (in plaats van de originele 43 als op het origineel).

Teamwork

De matte, gezandstraalde, glinsterende grijze titanium behuizing biedt de beste sterkte-dichtheidsverhouding van alle metalen en is de materiaallink naar de Formule 1-racewagen, aangezien titanium vaak wordt gebruikt om auto-onderdelen te maken die zwaar worden belast. Dit horloge bevestigt de samenwerking tussen IWC Schaffhausen x Mercedes-AMG Petronas F1 die al meer dan tien jaar duurt. Een lange in de wereld van horloge- en raceteam-collabs. Twee die al sinds de jaren 60 onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Het titanium horloge wordt door alle leden van het Formule 1-team gedragen

Het horloge wordt geleverd met twee verschillende banden: een zwarte kalfslederen band met reliëf, een rubberen band en de speciale Miami Pink strap. Omdat IWC het zogenaamde ‘EasX-Change-System’ als snelsluiting en bevestiging voor de armbanden gebruikt, kunnen ze snel en eenvoudig worden verwisseld met een druk op de knop, zonder dat er extra gereedschap nodig is. Het horloge is nu verkrijgbaar bij IWC Schaffhausen voor een prijs van €9.250 euro.