Pitt en Clooney na 16 jaar weer samen in ‘Wolfs’

Twee van Hollywood’s laatste ouderwetse filmsterren komen samen in, volgens George Clooney zelf, een ’16+ Ocean’s film’. Klinkt als onmisbaar.

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie

Zestien jaar geleden deelden ze voor het laatst het scherm. Dat was Burn After Reading uit 2008. De absurdistische spionagefarce van de Coen Brothers herinner je je ongetwijfeld van Pitt op de loopband en Clooney’s nogal bedenkelijke kelder. Nu werkt het Ocean’s-duo opnieuw samen voor Wolfs, een nieuwe thriller van Columbia Pictures en Apple Original Films die in september uitkomt.

Volgens de officiële synopsis speelt George Clooney ‘een professionele fixer die is ingehuurd om een ​​spraakmakende misdaad te verdoezelen. Maar wanneer een tweede fixer (Brad Pitt) opduikt en de twee ‘eenzame wolven’ worden gedwongen om samen te werken, merken ze dat hun nacht uit de hand loopt op manieren die geen van beiden had verwacht’.

De film is opgenomen in New York City en zowel geschreven als geregisseerd door drievoudig Spider-Man-regisseur Jon Watts, en naast Clooney en Pitt spelen ook Academy Award-genomineerde Amy Ryan, Never Have I Ever’s Poorna Jagannathan en Euphoria’s Austin Abrams.

Wolfs werd voor het eerst aangekondigd in 2021 en de opkomst ervan veroorzaakte een ouderwetse biedoorlog tussen verschillende studio’s. Uiteindelijk verwierf Apple TV+ de rechten op de film, waarbij de rechten op bioscoopdistributie later door Sony werden overgenomen. Daarom krijgt de film ook een bioscooprelease. In de VS op 20 september, en dat zal bij ons grofweg gelijk zijn. De twee acteurs leverden zelfs geld in om een bioscooprelease mogelijk te maken.

Clooney eerder tegenover platform Total Film: “We ontmoetten Warner-baas David Zaslav en hij zei: ‘kijk, ik denk dat elke film die we maken naar streaming gaat, maar we willen dat deze eerst wordt uitgebracht in de bios, omdat het een daadwerkelijk voordeel heeft als je film uitkomt, succesvol is, gepromoot wordt en het verandert feitelijk hoeveel mensen het daarna via streaming bekijken.’ Brad en ik hebben de deal gesloten om die film te maken, waarbij we geld teruggaven om er zeker van te zijn dat we een bioscoopuitgave zouden krijgen. Destijds was dat niet zo’n populaire mening als nu de afgelopen anderhalf jaar.”

De 63-jarige acteur kijkt überhaupt uit naar de film en ziet een vervolg ook wel zitten. “We vinden het een heel leuke, donkere – heel donkere – gekke film… Het voelt als een Ocean-film met een R-rating,” vertelt Clooney. “We hebben het al over een vervolg op deze film. Het was een geweldige shoot, en Jon is een buitengewoon getalenteerde man die ook heel vrolijk is. En met Brad werken is altijd leuk. Maar belangrijker: ik heb de film gezien en ik vind ‘m erg geslaagd.”

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie