Waarom ’t papiertje zo moeilijk van een lolly komt

En valt daar misschien iets aan te doen?

lolly snoep zeesy-grossbaum-2EtwAm8H6aY-unsplash

Het moeilijk verwijderen van plastic om een lolly kan te maken hebben met een combinatie van factoren, met name de eigenschappen van het plastic en de manier waarop het wordt aangebracht op de lolly. 

5 redenen waarom plastic moeilijk van een lolly komt

1/ Warmteafdichting

Veel lolly’s worden verpakt met behulp van warmteafdichtingstechnieken. Dit houdt in dat het plastic rond de lolly wordt gesmolten en afgedicht om een beschermende verpakking te vormen. Dit kan resulteren in een sterke hechting tussen het plastic en de lolly.

2/ Plakkerigheid

Sommige soorten plastic kunnen een beetje kleverig zijn, waardoor ze aan de lolly kunnen hechten. Dit kan het verwijderen bemoeilijken.

lolly brecht-deboosere-pIi_cX_yTf4-unsplash

3/ Strakke verpakking

Het plastic kan strak om de lolly worden gewikkeld om deze te beschermen en vers te houden. Hierdoor kan het plastic zich goed hechten aan de vorm van de lolly.

4/Materiaal van de lolly

De textuur en samenstelling van de lolly zelf kunnen invloed hebben op hoe goed het plastic eraan blijft kleven. Als de lolly bijvoorbeeld vochtig is, kan het plastic gemakkelijker aan de lolly hechten.

5/ Ontwerp

Het plastic wordt soms zo ontworpen dat het de lolly luchtdicht en vers houdt. Dit kan leiden tot een sterke hechting tussen het plastic en de lolly.

Deze man had nooit moeite met zijn lolly.

Handige Tip (2 zelfs!)

Om het plastic van een lolly te verwijderen, kun je proberen voorzichtig te scheuren bij de naad waar het plastic is afgedicht. Een andere methode is om het plastic voorzichtig af te wikkelen zonder te hard te trekken, om te voorkomen dat de lolly beschadigd raakt. Als je problemen ondervindt bij het verwijderen van het plastic, probeer dan geduldig en voorzichtig te zijn om schade aan de lolly te voorkomen.