Groen doen in je oksel en meer plasticvrije tips – deel 2

Aan de pil voor een beter milieu. Watjes wassen. En meer tips voor een plasticvrije badkamer…

Met een paar eenvoudige veranderingen maak je je badkamer een stuk groener. En je hoeft nies in te leveren als het gaat om comfort, beleving of gebruiksgemak.   

Aan de pil

Overstappen op een bamboe tandenborstel is een eenvoudige eerste stap in de richting van een plasticvrije badkamer, las je hier. Ook voor de plastic tandpasta-tube zijn er volop alternatieven. Pasta in poedervorm of als tabletten in een glazen potje bijvoorbeeld. Beiden schuimen zoals je dat gewend bent en de smaak is even fris.  

Groene oksel

Natuurlijk gebruik je deodorant – je wilt natuurlijk je collega’s niet in je zweetlucht laten zitten. Maar rollers en sprays zijn niet erg milieuvriendelijk. Het alternatief is de smeerbare deo. Uit een eenvoudig recyclebaar potje. Uiteraard is het even wennen om met je vingers deodorant in je oksels te smeren, maar het went. En ze zijn effectief.

Watte?

Gebruik je wel eens een wattenschijfje om een scheerwondje te stelpen? Of een plekje te ontsmetten? Ze zijn er nu ook in een herbruikbare variant: het wasbare wattenschijfje. Dat kan na een wasbeurt opnieuw gebruikt worden. De drie lagen zorgen ervoor dat ze hun vorm behouden én dat je beide kanten kunt gebruiken.

Naar de bar

Hier noemden we al de opkomst van shampoo, conditioner en douchegel in de vorm van een compact stuk zeep. Ook scheerzeep is er als tablet. Millennials denken dat ze dat bedacht hebben, maar een scheerzeep in tabletvorm is al zo oud als Methusalem. We zijn bijvoorbeeld al jaar en dag fan van de scheerzeep in vaste vorm van Tabac Original.

Maar goed, er is dus een gestage aanwas van nieuwe merken met scheerzeep bars. En zo’n stuk gaat in de regel net zo lang mee als drie bussen scheerschuim en -gel. Sympathiek, want het scheelt ook een hoop gesleep.