Dit is de populairste geur op dit moment

En nee, dat is niet Sauvage van Dior of een geur van Chanel of Hugo Boss…

Armani, Boss, Dior, Chanel – dat zijn al jaar en dag de namen die opduiken als het gaat om de meest populaire geuren. Maar in 2022 was het een buitenstaander die het meest in trek bleek.

De Engelse site Hey Discount analyseerde Tik Tok-views, Instagram-hashtags en Google Search-data en stelde op die manier een lijst samen van de twintig populairste parfums van 2022.

Het is de Baccarat Rouge 540 van het indy geurenhuis Maison Francis Kurkdjian die op de eerste plaats terecht is gekomen,

Over de geur

Baccarat Rouge 540 is een oriëntaalse, bloemige geur voor dames én heren. De topnoten zijn saffraan en jasmijn, amber vind je in de hartnoten terugen de basis bestaat onder meer uit cederhout. Het geheel is warm en een tikje kruidig.

Aan de geur zit een verhaal vast: Baccarat Rouge werd oorspronkelijk gemaakt voor kristalhuis Baccarat om een jubileum te vieren. Het nummer 540 staat voor de temperatuur die nodig is om de rode kleur van Baccarat te verkrijgen.

Le Male

Parfumeur Francis Kurkdjian, op de foto’s hierboven en hieronder, werkt niet alleen voor zijn eigen geurhuis Maison Francis Kurkdjian, hij is ook verantwoordelijk voor alle geuren van Dior. Hij heeft een lange staat van dienst: hij was het ook die Le Male van Jean Paul Gaultier heeft gecreëerd.

Je vindt Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdjian onder meer bij de Bijenkorf en bij Skins. Prijzen vanaf €125.