Porsche Design viert 50 jaar met unieke Targa

In 1972 lanceerde het Duitse automerk Porsche Design om Ferdinand Alexander Porsche aan het werk te houden. Nou ja, dat is ietwat gechargeerd… het gaf de ontwerper van de 911 de kans om zijn spullen op een ander canvas dan een auto te laten zien.

Dit jaar viert de studio haar 50ste verjaardag groots en brengt ze herdenkingsedities uit van zonnebrillen, koptelefoons, koffers, eau de cologne, horloges en zelfs auto’s.

De nieuwste onderneming is gepland als de grootste release van dit uitzonderlijke jaar. In december wordt via Sotheby’s een eenmalige uitgave van een 911 S 2.4 Targa uit 1972 en een bijpassende chronograaf (ook uniek) geveild.

Lees meer: Dit 'vergeten' horloge draagt Tom Cruise in de nieuwe Top Gun

Dit zeer bijzondere voertuig werd enkele maanden geleden aangekondigd en staat sindsdien in het Porsche Museum. Volledig gerestaureerd is dit ’72 exemplaar uitgerust met een zwarte kleurstelling en interieurstoelen, die gebruik maken van de originele stof met een pied-de-poule print in zwart en grijs. Er zijn ook speciale ’50th Anniversary’ elementen aangebracht op het dashboard en de stoelen.

Net als de Chronograph 1 – 1972 Limited Edition, grijpt de nieuwe Chronograph 1 – 911 S 2.4 Targa terug op het legendarische horloge en de auto die in hetzelfde jaar werden uitgebracht als de lancering van de studio. Voor deze nieuwe eenmalige editie heeft het horloge een aantal unieke ontwerpdetails gekregen, zoals de achterkant van de kast die eruitziet als de historische Fuchsfelge-wielen van de gelijknamige auto, evenals een gravure met het VIN van het voertuig.

De eenmalige Targa en Chronograph zullen in december onder de hamer gaan tijdens de New York Luxury Week via veilinghuis Sotheby’s.