Porsche Design upcycled GT3-uitlaat tot soundbar

Een ode aan de Porsche GT3, interieur-proof gemaakt door Porsche Design.

De Porsche 911 GT3 is een klasse apart. We hebben er wel eens in gereden en maar weinig auto’s komen in de buurt. Binnen 3,5 seconde al van 0 naar 100 km/u. Laat staan de topsnelheid van 320 km/u. Daarom doet Porsche Design een ode aan dit icoon met de Porsche 911 GT3 Soundbar. 

Slim, want naast voertuigen richt Porsche zich ook meer en meer op zijn enthousiaste fans met een portfolio aan lifestyleproducten. Onder het Porsche Design-label ontwerpt het bedrijf allerlei producten, zoals kleding, brillen, accessoires, horloges, tassen en elektronica. De 911 Soundbar 2.0 Pro is de nieuwste aanwinst.

Het uitlaatsysteem van de 992 Porsche 911 GT3 is omgetoverd tot een 2.1 virtual surround system met DTS TruSurround en een Helmholtz subwoofer.

Volgens Porsche Design nemen ze een origineel uitlaatsysteem van een 922 GT3 en maken er elektronica van. In tegenstelling tot de anderen ervoor, is deze slechts in één kleurstelling verkrijgbaar (zwart/zilver). De soundbar ondersteunt 2.1.2 virtuele surround-technologie en beschikt over een vermogen van 300 watt.

Zoals je kunt zien is dit een fors luidsprekersysteem. Eigenaren kunnen ervoor kiezen om het aan de muur te monteren of in plaats daarvan de meegeleverde basis te gebruiken.

De 911 Soundbar 2.0 Pro beschikt over 4K HDMI-poorten, Bluetooth 5.0-connectiviteit en meerkanaalsstreaming. Porsche Design geeft ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS-HD, Apple AirPlay2, Chromecast, Spotify connect en meer. Wereldwijd zijn er slechts 500 exemplaren verkrijgbaar, voor €8.990 per stuk.