We kunnen weer genieten van seriemoordenaar Dexter

Ook zo genoten van die gekke analist/seriemoordenaar? Mooi, want er komt een prequel.

Later dit jaar zal de prequelserie Dexter: Original Sin exclusief te zien zijn op SkyShowtime. De cast bestaat onder anderen uit Christian Slater, Patrick Gibson, Molly Brown, James Martinez en Christina Milian. Daarnaast zijn ook Emmy- en Golden Globe-genomineerde Patrick Dempsey en Sarah Michelle Gellar te zien in de show.

De tiendelige serie Dexter: Original Sin speelt zich af in 1991 en dat is vijftien jaar voor de gebeurtenissen die te volgen waren in de originele hitserie Dexter. Deze serie, met Michael C. Hall in de hoofdrol, was te zien tussen 2006 en 2013, in liefst acht seizoenen. Een negende seizoen volgde in 2021/2022 onder de titel Dexter: New Blood.

In de nieuwe prequelserie volgen wij een jonge Dexter Morgan (Patrick Gibson). Onder strikt mentorschap van zijn adoptievader Harry Morgan (Golden Globe-winnaar Christian Slater) gebruikt de hoofdpersoon zijn moordlustige impulsen om maatschappelijke bedreigingen te elimineren. Om zijn innerlijke duisternis te beheersen, begint Dexter aan een forensische stage bij het Miami Metro Police Department. Zoals altijd sluimert er een voortdurend dilemma in Dexter: kiest hij voor rechtvaardigheid of verrukkelijke wraak…

James Remar als Harry Morgan in Dexter.

De serie zal hoogstwaarschijnlijk niet alleen leuk zijn voor mannen, want Patrick Dempsey (‘McDreamy’ uit Grey’s Anatomy) zal ook te zien zijn. Hij speelt Aaron Spencer, hoofd moordzaken bij de Miami Metro Police Department. Hij is al jaren een goede vriend van Harry Morgan. Sarah Michelle Gellar heeft een speciale gastrol als Tanya Martin, de CSI-chef bij de Miami Metro Police Department en Dexter Morgan’s nieuwe baas.

In Dexter: Original Sin zien we hoe de toekomstige bloedspat-analist én seriemoordenaar Dexter zich ontwikkelt van student tot een meedogenloze moordenaar. Alles valt en staat met het onder controle krijgen van zijn innerlijke duisternis. Adoptievader Harry helpt hem hierbij. We zijn benieuwd hoe dit allemaal aangepakt wordt en kijken uit naar de première.

Meer informatie vind je hier