Prins Harry’s kopzorgen

De Engelse reserve heeft een héél zwáár leven, zo blijkt uit zijn boek. Maar zijn haar zit goed, dat dan weer we!!

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Happy wife, happy life. Met de chronisch ontevreden Markle als echtgenote heeft de toch al wat labiele Harry kopzorgen zat. En dan was daar ook nog die ruzie met zijn broer waarbij Harry’s kettinkje brak… Gelukkig is hij gezegend met formidabel rood haar. Dat zijn bos wat uitdunt mag de pret niet drukken.

Negen wetenswaardigheden over rood haar

  • Onderzoek heeft uitgewezen dat veertig procent van de Britse bevolking de roodhaar-gen MC1R heeft. Beide ouders moeten dit gen in zich hebben om een rossige baby te krijgen.
  • In de Renaissance dacht men dat mensen met rood haar te veel bloed in hun lichaam hadden. Deze overdaad zou zorgen voor gewelddadige neigingen en andere dubieuze eigenschappen. Of juist leiden tot heldhaftige daden.
  • Een gezegde uit deze tijd was dan ook ‘zorg dat je wegblijft van roodharige en van vrouwen met een baard’. Overigens kwam geen enkele haarkleur er destijds goed vanaf. Mannen die vroeg grijs begonnen te worden, werden gezien als aanstellers. En blonde vrouwen als lui.
  • Roodharigen hebben minder haar op hun hoofd dan mensen met andere kleuren. Gemiddeld hebben ‘gingers’ 90.000 haarzakjes, terwijl blonde mensen er 110.000 hebben en bruinharigen zelfs 140.000.
  • In de Romeinse tijd waren roodharige slaven duurder in de verkoop dan slaven met andere kleuren. Rood haar stond symbool voor kracht en uithoudingsvermogen.
  • Roodharigen zijn hun eigen zonnetje. Ze absorberen minder vitamine D uit zonnestralen, maar dat compenseren ze door het zelf aan te maken. 
  • Mensen met rood haar houden het pigment in hun haar veel langer dan anderen. Het gaat via verschillende tinten rood naar ‘strawberry’ blond en wordt dan zilverwit.

Op naar Tilburg Harry!

  • Roodharigen hebben sinds 2012 hun eigen dag.‘Redhead Day’ is een jaarlijks evenement dat in het laatste weekend van augustus wordt gehouden in Nederland. Doel van de organisatie is mensen met rood haar massaal bijeen te brengen. Tot 2018 werd het evenement in Breda georganiseerd, sindsdien is Tilburg gaststad.
  • En een eigen magazine. MC1R Magazine is een Duits tijdschrift dat twee keer per jaar verschijnt. De naam verwijst naar het gen dat aan de basis ligt van rood haar.   
Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie