Voor 1,5 miljoen heb je een rijtjeshuis in A’dam… of dit privé-eiland

Privacy gegarandeerd en je hebt er zelfs prima bereik met je mobiel.

Het hele gebied is omgeven door een beloopbare waterkant en ligt aan het ‘rustige’ uiteinde van Cowichan Lake in het Canadese British Columbia.

Het huis, ook wel Island 7 genoemd, is één van de weinige privé-eilanden in Cowichan Lake en wordt aangedreven door een off-grid-systeem dat volgens makelaar Alan Johnson eenvoudig te gebruiken is, met een aparte generatorschuur en een werkplaats onder de woonruimte.

Met ruim 10.000 vierkante meter aan grond heeft Island 7 een huis en aanlegsteiger. Met een huis dat, ondanks de wat gedateerde meubels, enorme gewelfde plafonds heeft, hoge ramen en slaapkamers voor maximaal 10 personen. Met stuk voor stuk een fantastisch uitzicht op het meer, terwijl de rest van het eiland goed bebost is en volledig omgeven is door lage oeverpaden.

Dit bosrijke eiland midden in Cowichan Lake, één van de grootste zoetwatermeren in het zuiden van British Columbia, staat nu te koop voor $1.549.000 (ca. €1.4 miljoen).

Island 7 met een hectare aan wildernis is zoals je ziet alleen per boot bereikbaar. De grote aanlegsteiger is trouwens ook ideaal voor als je wil zwemmen, zonnen, kajakken of vissen.

Hoewel ‘ie wat afgelegen ligt, beschikt het eiland nog steeds over volledige mobiele service voor communicatie met de buitenwereld, evenals een schuur met generator. Het wordt aangedreven door een off-grid-systeem met een reeks zonnepanelen en de aparte generator als back-up.

Daarbij heb je ook een houtgestookte hottub en een atelier/werkplaats voor als je iets creatiefs voelt opkomen.

Beeld: Unique Properties / Alan Johnson