Dit zijn nog eens handige oplossingen

Wijn geknoeid? Vieze schoenen? Kapotte rits? Voor elk probleem is een oplossing.

ben stiller Something about Mary

1. Probleem: Kapotte rits

Oplossing: Controleer of er misschien een stukje stof vast zit tussen de rits (hopelijk zit er niet iets anders vast). Zit er inderdaad stof tussen je rits, beweeg de rits dan voorzichtig op en neer. Op zich zou hij dan al los moeten schieten, maar als dit niet werkt, regel dan een potlood. Wrijf met het puntje van je potloot langs de rits. Grafietpoeder is zeer geschikt als droog smeermiddel.

2. Probleem: Vieze schoenen

Oplossing: Eet een banaan. Wrijf met de binnenkant van de schil over je vieze schoenen. Het leer gaat er weer van glanzen. Werkt overigens ook tegen muggenbulten. Echt.

banaan schil

3. Probleem: Je ruikt uit je mond

Oplossing: Vraag de gastheer of een ober om een glas water en een halve citroen. Knijp de citroen uit in het glas met water en drink het leeg. 

4. Probleem: Je krijgt een statische schok bij alles wat je aanraakt

Oplossing: Zoek een metalen klerenhanger, bijvoorbeeld zo eentje die de stomerij meegeeft met je gestoomde overhemden. Wrijf het metaal langs je statisch geladen lichaamsdeel. Het metaal ontlaadt jou direct. Geen schokken meer. Je kunt gerust weer iedereen de hand schudden of een aai over de bol.

wijn vlek overhemd

5. Probleem: Wijn geknoeid. 

Oplossing: Gebruik droge servetjes om zoveel mogelijk vloeistof op te deppen voordat de wijn zich permanent in de vezels nestelt. Handel dus onmiddellijk. Maar let op: wrijf niet. Nooit. Dan wrijf je de wijn alleen maar dieper in de vezels. Om te voorkomen dat de vlek intrekt houd je ‘m vochtig met koud water, maak het maar lekker nat. Daarna: op laten drogen. Bij thuiskomst: hup, naar de stomerij.