Waarom zeggen de Engelsen pub in plaats van bar?

bar pub engeland

Wij zeggen café (de Fransen ook trouwens); Amerikanen noemen het bar. Maar de Engelsen, eigenwijs als altijd, gebruiken de term pub.

Een pub is een plaats waar mensen samenkomen om drankjes te drinken, zoals bier, en vaak ook om maaltijden te nuttigen (eigenlijk een bar-restaurant dus). Het woord pub is een verkorte vorm van het Engelse woord public house.

Die term (public house) werd oorspronkelijk gebruikt om te verwijzen naar een etablissement waar dranken werden verkocht aan het publiek, en het dateert terug tot de middeleeuwen.

In de loop van de tijd is de term verkort tot pub. Pubs hebben een lange geschiedenis in het Verenigd Koninkrijk. Ze maken vaak deel uit van de lokale cultuur en gemeenschap, waar mensen samenkomen om te ontspannen en te socializen. De term pub weerspiegelt de openbare aard van deze instellingen, die toegankelijk zijn voor het publiek.

Ooit moesten pubs al om elf uur ’s avonds sluiten, maar dat hoeft niet meer. De wet die de 11 p.m. closing time verplicht stelde, werd ingevoerd tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Echter, in 2005 werd de Licensing Act van kracht, die de sluitingstijden van pubs en bars flexibeler maakte. Dit gaf uitbaters de mogelijkheid om hun eigen sluitingstijden te kiezen, op voorwaarde dat ze een specifieke vergunning verkregen.

Sindsdien kunnen de sluitingstijden van pubs in het Verenigd Koninkrijk aanzienlijk variëren, afhankelijk van de locatie, de vergunning en andere factoren.