Eten in een Amsterdamse binnentuin

Wordt de drukte van de binnenstad in Amsterdam je te veel? Dan is dit de plek waar je ongestoord kunt genieten (lees: eten en drinken).

pulitzer garden hotel

Mocht je in de drukte van de Amsterdamse binnenstad verzeild raken, dan tipt ModMod een plek die je een groen toevluchtsoord zou kunnen noemen.

In het hart van het Pulitzer Hotel aan de hoofdstedelijke Prinsengracht ligt Pulitzer Garden verscholen, een tuin die wordt omringd door de karakteristieke grachtenpanden die tezamen het Pulitzer hotel vormen, met uitzicht op de Westertoren. 

Nu de lange zonnige dagen zich melden, opent Pulitzer de tuinen. Je kunt er rustig genieten van een drankje of al fresco dining – of je gaat alleen maar zitten en genieten van een bijzonder stukje Amsterdam.

Pulitzer Garden wordt omarmd door maar liefst 25 grachtenpanden, allen onderdeel van Pulitzer Amsterdam. De kaart met Mediterrane inborst biedt onder meer gerechten als aubergine parmigiana, kreeft spaghetti en cannoli pistache. 

In Pulitzer Garden kun je al vroeg terecht, want de tuinen gaan om zeven uur ’s ochtends al open. ’s Avonds sluiten de hekken van de tuinen zich om klokke tien.

Pulitzer introduceert ook iets bijzonders. Althans, het is een gebruik wat geherintroduceerd wordt: Long Table Dinners. Gasten zetelen zich hierbij aan een lange tafel waar ze een viergangen-menu krijgen voorgeschoteld. 

pulitzer garden hotel

Hier verzamel je tegen het pittoreske decor van de Amsterdamse binnentuin nieuwe vrienden. En je ontdekt er wellicht ook nieuwe smaken.

Verderop in één van de overige tuinen van het Pulitzer is de Rosé Garden geopend. Hier ontspan je met een speciaal samengesteld menu van roséwijnen, en met een al fresco menu van Jansz., het restaurant van het Pulitzer dat de kaart aanpast aan de smaken van het seizoen.  

***

Pulitzer Amsterdam, Prinsengracht 323, Amsterdam