Kunst en kerst(boom) in een binnentuin

Hotel Pulitzer Amsterdam heeft voor de feestdagen een wel heel bijzondere boom in de binnentuin.

Het is een jaarlijkse traditie van het Amsterdamse vijfsterrenhotel om een bijzondere en vooral ook metershoge kerstboom te onthullen in de binnentuin. Deze keer heeft Pulitzer Amsterdam de Londense ontwerper Roksanda Ilinçic gevraagd om een speciaal design te bedenken voor de kerstviering.

Roksana Ilinçic ken je van haar modemerk ROKSANDA, dat gedragen wordt door internationale sterren als Beyoncé, maar bijvoorbeeld ook door koningin Máxima.

Voor de textuur van ‘haar’ kerstboom liet Ilinçic zich inspireren door het werk van de Noorse textielkunstenaar Hanne Friis. Die inspiratie heeft Ilinçic in de blender gegooid met de moderne Amsterdamse kunst-scene en met de kunstenaars, schrijvers en musici die ooit in de eeuwenoude grachtenpanden woonden die nu het Pulitzer Amsterdam vormen.

Het resultaat is een kerstboom die vol stoffen hangt in heerlijk felle kleuren. Vanaf 24 november is deze kerstboom te bewonderen in de wintertuin van Pulitzer Garden, in het hart van Pulitzer Amsterdam. In die wintertuin worden ook cocktails geserveerd en huisgemaakte lekkernijen, dus ook aan de innerlijke mens is gedacht.