Wat betekent queensize eigenlijk?

En hoe verhoudt het zich tot kingsize?

kenny-eliason-iAftdIcgpFc-unsplash

Queensize is een term die wordt gebruikt om de afmetingen van bedden aan te duiden. Het verwijst naar een bedformaat dat groter is dan een standaard tweepersoonsbed, een zogenaamd full-size bed.

De exacte afmetingen van een queensize bed kunnen variëren tussen regio’s en fabrikanten, maar het is over het algemeen breder en langer dan een standaard tweepersoonsbed.

In veel gevallen heeft een queensize bed een breedte van ongeveer ongeveer anderhalve tot twee meter. De lengte varieert tussen de twee meter en 2.15 meter.

Maar wat is het verschil met kingsize?

Het belangrijkste verschil tussen queensize en kingsize bedden ligt in de afmeting. Een kingsize bed is groter dan een queensize bed, zowel in breedte als in lengte. Kingsize bedden zijn ontworpen om meer slaapruimte te bieden, wat vooral handig is voor stellen die, laten we zeggen, avontuurlijk ingesteld.

Net als bij een queensize bed kunnen de afmetingen van een kingsize bed variëren. Doorgaans heeft het een breedte van iets onder de twee meter en een lengte van iets boven de twee meter. Dit maakt het breder dan een queensize bed, waardoor het meer geschikt is voor mensen die graag ruimer eh, liggen.