Quentin Tarantino is begonnen aan zijn nieuwste… én laatste film

Aan alle goede dingen komt een einde. Quentin Tarantino is begonnen aan zijn laatste speelfilm: The Movie Critic.

Entertainment
jamie davies unsplash sydney australie
Voormalig appartement van David Bowie verkocht
Door Arno Kantelberg
Entertainment
11 manhaftige films over de Wereldoorlogen
Door Lisanne Meeder

Alhoewel, voor wat betreft films dan. Want Tarantino heeft al vaak gezegd dat hij nog altijd zal blijven schrijven. Voor toneel, tv en ouderwetse boeken. En hij staat zelfs open voor het regisseren van televisie.

Compleet afscheid nemen is dus niet nodig, al blijft het wel zonde natuurlijk. Zeker als je hele carrière behoort aan de kunst van film. Films die de popcultuur zijn binnengedrongen.

The Hollywood Reporter (THR) heeft de primeur dat de film The Movie Critic heet en zich eind jaren zeventig afspeelt in Los Angeles met een vrouwelijke hoofdrol. Verdere details worden achter slot en grendel bewaard. THR speculeert dat de film draait om de legendarische filmcriticus, essayist en romanschrijfster Pauline Kael.

Kael werkte eind jaren zeventig korte tijd als adviseur voor Paramount, een functie die ze innam na een tip van Warren Beatty. Kael was een briljante onverschrokken schrijver en criticus, en het is bekend dat Tarantino een grote zwak voor haar en haar werk heeft.

Verder weet THR te melden dat het scenario al is geschreven en dat de opnames staan gepland voor de herfst van 2023. Het is opvallend dat dit is gelekt, aangezien Quentin Tarantino zich meestal opvallend stilhoudt in de vroege stadia van zijn filmprojecten. En dat ook verwacht van de mensen om hem heen.

Lees ook: Quentin Tarantino’s nieuwste boek leert je alles over 70’s cinema

Tarantino heeft het vermogen om al tientallen jaren vrijwel iedereen te casten die hij wil. Als The Movie Critic inderdaad de laatste film van Tarantino is, is er waarschijnlijk geen enkele acteur in leven die de kans niet zou aangrijpen om deel uit te maken van de film.

Wie bij het project voor de camera terecht zal komen is nog een raadsel, maar Tarantino heeft een goede relatie met Sony Pictures. En nadat zijn laatste film, Once Upon a Time in Hollywood 10 Oscar-nominaties oogstte, twee overwinningen en wereldwijd meer dan $377 miljoen opbracht – lijkt er over een bioscooprelease geen twijfel te bestaan.

Hoewel Quentin Tarantino relatief weinig films heeft gemaakt, is hij uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke regisseurs ter wereld. Om deze status niet te verliezen, wil hij – zoals hij zelf altijd zegt – op het ‘hoogtepunt van zijn carrière afscheid nemen’ en na tien films met pensioen gaan.

Zoals hij zelf ooit zei tegen Variety: “Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen. Ik heb een geweldige carrière achter de rug. Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad en ik heb in deze branche kunnen werken op het hoogste niveau dat een regisseur kan bereiken. Maar, ik wil stoppen zolang het nog steeds een echte gebeurtenis is als er een Quentin Tarantino-film uitkomt.”

Entertainment
jamie davies unsplash sydney australie
Voormalig appartement van David Bowie verkocht
Door Arno Kantelberg
Entertainment
11 manhaftige films over de Wereldoorlogen
Door Lisanne Meeder