Quentin Tarantino’s nieuwste boek leert je alles over 70’s cinema

Non-fictie van een levenslange filmfanaat.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Na Quentin Tarantino’s magnum opus Once Upon A Time In… Hollywood heeft de regisseur niet stilgezeten. eerste leverde hij zijn boekversie van de film af en voordat hij aan zijn tiende en laatste film begint, brengt hij na de zomer wederom een boek uit.

Als één van de meest gerenommeerde auteurs aller tijden, maakt de filmografie van Quentin Tarantino duidelijk dat hij de filmgeschiedenis waardeert. Als dat niet duidelijk werd gemaakt door zijn film Once Upon a Time, dan zal Tarantino’s tweede boek Cinema Speculation je zeker weten te overtuigen.

Het aankomende boek, Tarantino’s eerste non-fictiewerk, biedt 400 pagina’s aan recensies, filmtheorie en ontelbare nutteloze maar onweerstaanbare weetjes van talloze films uit de jaren 70. Met de nodige comic relief die we kennen van de regisseur. Hoewel ze nog niets zeggen over welke specifieke klassiekers hij in het boek heeft geschreven, kunnen we zeker enkele typische klassiekers uit het decennium verwachten, zoals The Godfather, The Getaway en A Clockwork Orange.

Als een van de grootste sterren van dat decennium, is het geen verrassing dat Steve McQueen op de cover van dit aankomende boek verschijnt.

In het decennium dat een belangrijke rol speelde bij het vormen van Tarantino’s stijl en smaak, speelde McQueen in films als Le Mans, The Getaway en The Towering Inferno, waarvan de laatste hem samenbracht met collega King of Cool, Paul Newman.

Of je nu een supergepassioneerde Tarantino-fan bent of een fanatieke filmliefhebber, dit boek geeft je alle inzichten die je nodig hebt over cinema in de 70’s. Het boek komt op 25 oktober uit, dus nog even geduld, maar is goed te doen met omgerekend zo’n €25.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels