Het dansje waar iedereen vrolijk van wordt

Een Noor, een Pakistaan en een Thai steken het zebrapad over…

The Quick Style

The Quick Style is een hiphop-dansgroep uit Noorwegen die in 2009 de Noorse versie van Holland’s Got Talent op z’n naam schreef (Norske Talenter – topshowtje).

The Quick Style, ook wel Quick Crew genoemd, werd in 2006 opgericht door Nasir Sirikhan en de broers Suleman en Bilal Malik. Sirikhans ouders komen uit Thailand, die van de Maliks uit Pakistan. Vervolgens vervoegden andere dansers zich bij deze drie.

De dansers hebben in de loop der jaren aan meerdere competities meegedaan en opgetreden in tv-programma’s in verschillende landen. Ze verzorgden ook de choreografie van enkele videoclips, onder andere voor de Zuid-Koreaanse boyband BTS.

Op instagram hebben de Quick Stylers 2,2 miljoen volgers, op TikTok 1,1 miljoen volgers. Het loopje waarop ze in Wall Street de straat oversteken is van een vrolijk makende grootheid. Stepping into NYC like…, nou like de Noren van The Quick Style dus.

In juli van dit jaar danste de Quick Crew op de bruiloft van een van hun oprichters, Suleman. Suleman ging trouwen en zijn collega’s besloten dat op te sieren met een uitgebreide choreografie.

De video van dat optreden ging viraal op YouTube. Op dit moment, in de laatste week van september, is die video bijna 75 miljoen keer bekeken.

De twaalf minuten durende video is een vrolijke aangelegenheid op de aanstekelijke tonen van Pakistaanse muziek. Krijg daar maar eens géén zin van om te trouwen.