Paco Rabanne houdt het kort

De makers van mannengeuren als One Million en Invictus skippen voortaan Paco.

Paco Rabanne, dat je kent van de succesvolle mannengeurenlijnen als One Million, Invictus en Phantom verandert de naam in Rabanne. Exit Paco dus. Nu heeft Paco begin dit jaar al definitief afscheid genomen – hij overleed op 88-jarige leeftijd.

De in Spanje geboren ontwerper werd in de jaren zestig bekend van zijn op ruimtevaart geïnspireerde designs, waarin soms metaal verwerkt was. De futuristische ontwerpen voor vrouwen én mannen waren destijds een sensatie. Zeker toen Jane Fonda in de sci-fi film Barbarella sensuele stoeipakjes van zijn hand droeg, zie hierboven.

In de loop der jaren werden geuren steeds belangrijker voor het modehuis dat inmiddels in Frankrijk gevestigd is. Meer over dé ultieme mannengeurklassieker van Rabanne uit de jaren zeventig lees je hier.

Klappers

Een andere grote klapper maakte het huis vijftien jaar geleden met 1 Million, een geur in een flacon in de vorm van een goudstaaf. Een stevige, flamboyante geur die een tegenhanger werd voor Le Male van Gaultier.

Inmiddels zijn er heel wat varianten op de markt gebracht. De meest recente is 1 Million Royal, een frisse, houtachtige geur met onder meer lavendel, cederhout en benzoë – een harssoort. De geur (€96, 50 ml) bestaat voor 79 procent uit plantaardige ingrediënten, zie hieronder.

Ook de geurlijn Invictus komt geregeld met nieuwe varianten. En ook van Phantom, de mannengeur uit 2021 die in een robotflacon is vervat, komt later dit jaar een nieuwe versie uit.

Daarbij is ook een cosmeticacollectie aanstaande van Rabanne. Daarin veel verwijzingen naar de sixties mode van het huis: dus reken op een fikse dosis goud en zilver.