Rachel Weisz overtuigt in Cronenberg-remake Dead Ringers

Een bloederige Rachel Weisz speelt de hoofdrol in deze veelbelovende tv-adaptatie.


Prime Video heeft de officiële trailer vrijgegeven van hun nieuwste psychologische thriller Dead Ringers. Een moderne kijk op David Cronenbergs gelijknamige klassieker uit 1988. Losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat werd gevat in een boek; is het een verhaal van manipulatie, verleiding, bedrog en lust.

Toen met Jeremy Irons in de hoofdrol, nu een miniserie met Rachel Weisz in de dubbele hoofdrol van Elliot en Beverly Mantle. Een tweeling die alles deelt: drugs, minnaars en het verleggen van de grenzen van de medische ethiek. In een poging om verouderde praktijken uit te dagen en de gezondheidszorg voor vrouwen op de voorgrond te plaatsen.

https://youtu.be/FA_XOruRFfU

Deze nieuwe versie is gemaakt door Alice Birch, recentelijk genomineerd voor een Emmy voor Normal People (2020), voor een BAFTA voor Beste Britse Film (Lady Macbeth) en ze won in 2020 de Beste Dramaserie van de Writers Guild als lid van het schrijfteam van Succession.

Tegenwoordig zijn reboots en remakes de norm. Vaak is het niet erg bijzonder of origineel, het voegt simpelweg niet veel toe aan een al erg goed origineel. Dat gezegd hebbende, deze remake lijkt interessant te worden. Alleen al door Rachel Weisz in een dubbelrol en een nieuwe twist op het verhaal. Onder regie van Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene) en Jennifer’s Body– en The Invitation-regisseur Karyn Kusama, geeft het ons nog twee redenen om naar de miniserie uit te kijken. De zesdelige serie staat in één keer op Amazon Prime Video vanaf 21 april.