Netflix krijgt eigen ‘Star Wars’ met Zack Snyder’s Rebel Moon

Zack Snyder moest wat geduld hebben, maar na 10 jaar is zijn droomproject eindelijk hier.

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie

De kop klinkt lekker, maar daarmee doen we de Army of the Dead en Man of Steel-regisseur wel iets tekort. Alhoewel, Rebel Moon was aanvankelijk bedoeld als een spin-off van Star Wars. Toen dat niet doorging nam Snyder z’n oorspronkelijke visie en breidde het uit naar een heel nieuw universum.

In het sci-fi-avontuur, dat op 22 december op het streamingplatform debuteert, wordt een vreedzame kolonie aan de rand van een sterrenstelsel bedreigd door de legers van een tirannieke heersende macht. Snyder: “Ik werk al een tijdje aan dit verhaal. Het gaat over een groep boeren aan de rand van de Melkweg die bezoek krijgen van de legers van de Moederwereld, de slechteriken. De boeren moeten beslissen om te vechten of zich te onderwerpen.”

Rebel Moon Part 1: A Child of Fire draait in eerste instantie om Kora (Sofia Boutella), een voormalig lid van het Imperium, die besluit dat het tijd is om boete te doen voor haar verleden. Door een speciaal team te rekruteren, wil Kora opkomen voor het goede.

Topje van de ijsberg

Kora zal geen tekort hebben aan bondgenoten. Onder meer in de vorm van voormalig Imperium-lid General Titus, gespeeld door Djimon Hounsou. Anderen die zich bij haar aansluiten zijn Charlie Hunnam als de toegewijde piloot Kai, ‘ons eigen’ Michiel Huisman als Kora’s vriend Gunnar, Ray Fisher, Jena Malone, Anthony Hopkins als een oude mechanische ridder met Ed Skrein als bad guy, aangevuld door Cary Elwes en Corey Stoll.

Het is natuurlijk niet heel verrassend dat ze de wapens oppakken, maar ze doen het op een typisch grootse ‘Snyder-manier’. Deze eerste trailer laat niet alleen een eerste blik zien op de uitgestrektheid en het oog voor detail van de nieuwe franchise, maar ook de immense schaal.

Interessant is ook om eens een compleet nieuwe wereld te zien in plaats van het bekende Star Wars- of Marvel-universum. Snyder lijkt een rijke wereld te hebben gecreëerd, doordrenkt met fascinerende details. Van de personages, schepen en wapens tot de kostuums. Rebel Moon is overigens slechts het topje van de ijsberg voor Snyders verhalende toekomst. Deel twee volgt al in april, er is een spin-off gepland én een videogame; een RPG.

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie