10 Redenen waarom het niet uitmaakt dat je nog niet succesvol bent

De geschiedenis zit vol met laatbloeiers, dus maak je geen zorgen. Het kan allemaal nog goedkomen. Pff… gelukkig.

De gedachte is namelijk dat alles moet gebeuren in je 20’s. Als je geen rockgod of filmster bent op je 24ste, dan heb je gefaald in het leven. Hier zijn 10 talentvolle mannen en vrouwen die pas in hun 30’s of 40’s succesvol werden. En kijk naar Justin Bieber. Succes ZOU je ook pas later in je leven moeten overkomen, niet?

Jon Hamm

Mad Men was een van de beste series van de laatste jaren. Goed om te weten dat hoofdrolspeler – en coolste man op tv – Jon Hamm ober was tot zijn 29ste. De man die Don Draper speelt kreeg toen pas een rolletje in de tv-serie Providence. Mad Men kwam pas langs op zijn 36ste en heeft nu een keur aan filmscripts om uit te kiezen.

Ricky Gervais

Afgezien van zijn korte bestaan als popster in zijn 20’s, schreef en speelde Gervais pas in The Office toen hij bijna 40 was. Het is niet te doen om alle prijzen en succesvolle producties sindsdien op te schrijven. Maar weet dat hij de meest succesvolle Britse komiek is van dit moment.

Vincent van Gogh

Ja, inderdaad. Onze nationale trots was een onbekende schilder in zijn jonge jaren. De getroebleerde kunstenaar nam pas een kwast ter hand toen hij 28 was en schreef naar zijn broer: “Mijn echte carrière begint nu.” Niks van gelogen. Ruim 2000 werken volgden en de rest is geschiedenis.

Sylvester Stallone

Stallone’s carrière in zijn 20’s was een ramp. Softporno om de huur te betalen en piepkleine nietszeggende rolletjes. Totdat hij zich opsloot in een huis en een script schreef over een bokser waarvan je vast hebt gehoord.

Leonard Cohen

De Canadese zanger stapte op zijn 30ste over van poëet naar internationaal gelauwerd singer/songwriter. Je hoeft dus geen tiener te zijn in een boyband om muzikaal succes te krijgen.

Alan Rickman

Je weet wel, die slechterik Hans Gruber uit Die Hard. Weet je wat het is, we kunnen ons alleen niet een film herkennen waarin wijlen Alan Rickman echt jong was. Dat kan kloppen, want tijdens Die Hard was hij 42. Echte wereldfaam begon pas op zijn 55ste toen hij in een paar films speelde over een jonge tovenaar: Harry Potter.

JK Rowling

Over die tovenaar gesproken. Zijn schrijfster was een gescheiden ouder die moest leven van de bijstand. Ze schreef Harry Potter in een Schotse koffiewinkel. Het boek werd acht keer afgewezen totdat ze 32 was.

Colonel Sanders

Harland Sanders, de man achter KFC had op zijn 40ste een doodlopende baan bij een pompstation. Hij besloot er eten te serveren en zijn gefrituurde kip schreef geschiedenis. Na zijn 60ste werd het een franchise en hij verkocht het bedrijf voor een klein fortuin in zijn 70’s.

James Dyson

De Britse uitvinder kon niemand geïnteresseerd krijgen in stofzuigers tot zijn 39ste. Toen pikte iemand pas het patent op. Nu wil iedereen de prijzige zakloze stofzuigers hebben.

Stan Lee

De man achter een paar van ’s werelds bekendste stripboekhelden. Van Spider-Man en The Hulk tot The Fantastic Four. Het liep pas een beetje voor wijlen Lee op zijn 43ste. Nu heeft hij een aandeel in bijna elke grote zomerblockbuster.