Een goeie reiskoffer kan tegen een stootje

Of je nu lang of kort in de rij staat op Schiphol, elke man weet dat reizen vraagt om een koffer die zowel stijlvol als sterk is.

alstermo bruk atelier munro koffer

Het Nederlandse pakkenmerk Atelier Munro heeft in samenwerking met het Zweedse Alstermo Bruk een unieke koffer ontwikkeld.

De exclusiviteit van deze koffer zit ‘em niet alleen in het uiterlijk, maar ook in de oplage: er zijn maar vijfentwintig exemplaren beschikbaar. 

De koffer is onderdeel van de kledingcollectie die Atelier Munro ontwikkelde voor de Nederlandse Formule E-coureur Nyck de Vries. De kleding voor De Vries is op reizen gebaseerd, dus daar hoort een knappe koffer bij.

De koffer is marineblauw van kleur, met zwarte accenten om het robuuster te doen lijken. De grijze voering is waterafstotend en elke koffer komt met een verzameling stickers. Creatieve kopers kunnen de koffer naar eigen believen beplakken met die stickers. 

De stickers zijn een manier om de koffer te personaliseren, zodat je hem makkelijk herkent op de bagageband. De stickers zijn geïnispireerd op de race-circuits waar coureur Nyck de Vries bijzondere herinneringen aan heeft, zoals het circuit van Spa en dat van Monte Carlo.

De koffer is gemaakt van gevulkaniseerd fiberboard. Behalve licht van gewicht is dit materiaal ijzersterk – een reiskoffer moet tenslotte tegen een stootje kunnen. Alstermo Bruk werkt alleen met volledig recycled materiaal, dus de koffers zijn duurzaam gedacht.

De koffers zijn stuk voor stuk uniek; ze worden met de hand gemaakt in het atelier van Alstermo Bruk in Zweden. Aan de binnenkant drukt Alstermo Bruk desgewenst je naam in een leren opzetstuk. 

Limited edition fiberboard koffer van Atelier Munro X Alstermo Bruk € 1.399 (verkrijgbaar vanaf 2 juni)

Nyck de Vries in de Formule 1

nyck de vries

Nyck de Vries heeft er dit seizoen een vrije training in de Formule 1 opzitten, afgelopen mei. Er volgt er zeker nog een, en wel voor Mercedes, de renstal waar hij reservecoureur is.

De Vries komt normaal gesproken uit in de Formule E (voor Mercedes), de klasse waarin hij vorig jaar kampioen werd. Op moment van schrijven is nog onduidelijk in welke raceweekend De Vries daadwerkelijk in de Formule 1-bolide van Mercedes stapt.

Over Alstermo Bruk

Alstermo bruk

Alstermo Bruk (sinds 1804) behoort tot de tien oudste bedrijven van Zweden. De koffers van Alstermo Bruk zijn allemaal handgemaakt en made to order. (Alstermo is een dorpje van nog geen duizend inwoners in het zuiden van Zweden.)