Rémy Martin onthult bijzondere eindejaarscollectie

Het legendarische Franse cognachuis bestaat 300 jaar. Dat moet gevierd worden!

De eindejaarscollectie van Rémy Martin is ter inleiding van 2024. Dat wordt het jaar waarin de driehonderdste (!) verjaardag van het cognachuis uitgebreid zal worden gevierd. Drie unieke flessen vormen als het ware de kick-of voor dat jubileumjaar.

Cognac is een brandewijn gemaakt van specifieke druiven uit de regio Cognac in Frankrijk. De druiven ondergaan een dubbel distillatieproces. Rijping in eiken vaten geeft het die kenmerkende, rijke smaak. Perfect om te genieten bij speciale gelegenheden.

Rémy Martin lanceert speciaal voor de feestdagen een fraaie collectie. Deze eindejaarscollectie bestaat uit drie bijzondere Rémy Martin cognacs in een speciale uitvoering. Ze komen alle vier in een gelimiteerde oplage en zijn alleen daarom al – tipje van ModMod – geschikt als het perfecte cadeau voor de feestdagen.

1// Rémy Martin XO (300e Verjaardag – Limited Edition)

Dit is de iconische XO karaf die we kennen van Rémy Martin, hét symbool van luxe en excellentie in vloeibare vorm. De karaf krijgt speciaal voor het jubileum een nieuw jasje, met gouden speren en een stijlvolle jubileumkraag.

De karaf wordt gepresenteerd in een gouden open-waaierende geschenkdoos waarop een boogschutter staat afgebeeld. Het logo van Rémy Martin omvat eigenlijk het beeld van de centaur, het mythologisch wezen dat deels mens en deels paard is. Het werd in 1870 door Paul Emile Rémy Martin aangenomen als eerbetoon aan zijn sterrenbeeld, de oogschutter.

Lees hier hoe je de iconische Rémy Martin XO het beste drinkt.

Deze zachte, volle cognac is door de keldermeester van Rémy Martin samengesteld uit honderden eaux-de-vie’s, wat het weelderige smaakpalet verklaart: rijpe pruim, gekonfijte sinaasappel, eindigend met tonen van cacao en peperkoek – de aanbevolen verkoopprijs: €200 (70cl)

2// Rémy Martin 1738 Accord Royal (300e Verjaardag – Limited Edition)

Deze 1738 Accord Royal met feestelijke halskraag wordt gepresenteerd in een geschenkdoos versierd met gouden speren in de vorm van het sterrenbeeld boogschutter. Het is een unieke blend die de eer had door de Franse koning Lodewijk XV in 1738 bekroond te worden – vandaar de naam.

De Rémy Martin 1738 Record Royal drink je het beste zo.

De buitengewoon zachte Rémy Martin 1738 Accord Royal heeft uitgesproken toetsen van eik, maar ook hints van pure chocolade en een krijt- en nootachtige afdronk – de aanbevolen verkoopprijs: €75 (70cl)

3// Rémy Martin VSOP (300e Verjaardag – Limited Edition)

Om de feestdagen in stijl te vieren, wordt het obscure van de zwarte, matte VSOP-fles versterkt met een jubileumkraag en een gouden en witte geschenkverpakking met het speermotief in reliëf.

De VSOP van Rémy Martin is de eerste VSOP Cognac Fine Champagne die ooit werd gecreëerd. De smaak is aromatisch, maar op een delicate, evenwichtige manier. Tonen van fruit en zoethout zorgen voor een mooi randje – de aanbevolen verkoopprijs: €50 (70cl)

De beste manier om de Rémy Martin VSOP te drinken.

Cognac & Champagne weetje

De appellatie “Cognac Fine Champagne” is een AOC (Appellation d’Origine Controlée – een gecontroleerde oorsprongsbenaming) en definieert een mix van eaux-de-vie afkomstig uit Grande Champagne en Petite Champagne, met ten minste 50% Grande Champagne.

* * *

De eindejaarscollectie van Rémy Martin is verkrijgbaar bij Gall & Gall.