Twee Michelinsterren? Check. Groene Ster? Check. Alsof dat nog niet genoeg is, heropent Flore in het Amsterdamse De L’Europe Hotel vandaag met een geheel nieuw design, gecreëerd door de gerenommeerde Nederlandse creatieve studio Reiters-Wings. Bas van Kranen, een van de jongste chefs van ons land, staat gelukkig nog altijd in de keuken, met een keukenmes in de ene hand en een duurzaamheidsmanifest in de andere.
Stap binnen en voel meteen: dit is geen restaurant, dit is een biologisch verantwoorde droom. Kalkhennep aan de muren—want waarom zou je gewoon gips gebruiken als je ook koolstofnegatief kunt zijn?—en een plafond dat golft als de Amstel na drie gin-tonics. Messing, handgemaakt meubilair, en een Kitchen Table waar je kunt zien hoe je eten bereid wordt. De stoelen in Flore zijn speciaal ontworpen, de glazen handgeblazen en het menu is seizoensgebonden. De ingrediënten? Lokaal, duurzaam, wildgeplukt.
Bas van Kranen: “Bij Flore draait alles om bewuste keuzes en eerlijke smaken. We volgen het ritme van de natuur met groenten die langzaam groeien voor meer smaak, lokaal geplukte kruiden, duurzaam gevangen vis en verantwoord vlees. In onze keuken krijgt elk ingrediënt de tijd om te schitteren, puur en in de beste vorm. Fermenteren, conserveren en experimenteren, het is een proces van constante ontdekking . Dit alles komt nu samen in een nieuw design . Het hele team kijkt enorm uit naar dit nieuwe hoofdstuk!”
Over Flore
Restaurant Flore is bekroond met twee Michelin-sterren, een Groene Ster en heeft een top-20 notering in zowel de Lekker500 als de Gault & Millau. Flore werd door Gault & Millau uitgeroepen tot Groenterestaurant van het Jaar 2024, en is in 2024 op de vijfde plaats gerangschikt in de Weʼre Smart Green Guide.
Over Bas van Kranen
Executive Chef Bas van Kranen werd binnen slechts acht maanden na opening bekroond met twee Michelin-sterren en de prestigieuze Groene Ster. Bij Flore heeft hij fine dining opnieuw gedefinieerd door traditionele luxe-ingrediënten te elimineren. Zijn keuken richt zich uitsluitend op lokale, biodynamische ingrediënten, met een bijzondere focus op groenten en duurzame vis uit de Noordzee en Waddenzee. Zijn innovatieve aanpak komt tot uiting in zijn signature dish, een gerecht met 25 verschillende seizoensgroenten dat wekelijks verandert om de Nederlandse microseizoenen te weerspiegelen.
- Diner: Woensdag tot en met zaterdag (€250)
- Lunch: Vrijdag en zaterdag (€200-€250)
- Reserveren: Restaurant Flore
- Adres: Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam (De L’Europe Hotel)