De ultieme Airbnb is Richard Branson’s Moskito Island

Het kost je minimaal €18.000 per nacht, maar dan heb je ook de ultieme getaway.

De nachten op Moskito Island kunnen rustig zijn. Dat is gedeeltelijk te wijten aan de geografie – het kleine privé-eiland van 125 hectare ligt op de Britse Maagdeneilanden – maar het is zo ontworpen om weg te zijn van alles en iedereen. Het eiland is gecreëerd door Virgin-oprichter en ruimtereiziger Sir Richard Branson.

De miljardair zette drie verschillende landgoederen op het terrein, met als resultaat: een onberispelijk samengesteld paradijs als onderdeel van het exclusieve Virgin Limited Edition. Het is wel een aardige reis, want ben je eenmaal in de buurt dan heb je nog een vlucht nodig van 35 minuten vanaf San Juan (Puerto Rico) of een vlucht van 80 minuten van Antigua naar de luchthaven in Tortola, plus een korte boottocht.

Oasis

Eenmaal daar aanschouw je Moskito’s glamoureuze vakantiehuizen. Het omvat de Oasis Estate met negen slaapkamers, gelegen op het hoogste punt van het eiland, met vier verdiepingen, een rond zwembad en een panoramisch uitzicht op de omliggende turquoise wateren.

Het eigen landgoed van Branson, het Branson Estate genoemd, was oorspronkelijk de enige accommodatie die als onderdeel van het pakket werd aangeboden en waar in totaal 22 gasten kunnen slapen, verdeeld over drie villa’s. The Point Estate is tenslotte iets kleiner en biedt plaats aan 14 personen, maar biedt direct toegang tot het gemeenschappelijk witte zandstrand van het eiland.

Beach Olympics

Dit alles komt met een prijskaartje. In het hoogseizoen (oktober tot mei, als het weer op zijn best is) zijn de tarieven per nacht circa €18.000 voor de Point Estate, €24.500 voor de Oasis en €32.000 voor de Branson Estate. Daarvoor krijg je wel conciërgeservice om vooraf gratis activiteiten te regelen – alles van kitesurfen tot catamaranzeilen.

Daar stopt het niet, de estate manager werkt met je eigen privékok en personeel om het eten en drinken voor te bereiden, net zoals elke andere activiteit die je maar kunt bedenken. ‘Hyperpersonalisatie’ noemen ze het zelf. Inclusief watersporten, maaltijden, spabehandelingen en activiteiten zoals tennis, spelavonden en zelfs een Beach Olympics.

Moskito ligt naast Branson’s Necker Island, dat hij in 1979 voor de spotprijs van €160.000 kocht. Nu is het zijn eigen privéresort van meerdere miljoenen dollars, vaak bevolkt door Branson-vrienden zoals Barack Obama, Kate Winslet en Harry Styles. Necker kan je ook in zijn geheel huren. Dat prijskaartje ligt een stuk hoger met €93.000 per nacht.

Fotografie: Virgin Limited Edition