De meest theatrale show in Parijs

Tijdens de modeweek in Parijs was het de Amerikaanse ontwerper Rick Owens die de show stal.

Rick Owens s/s 2025 Palais de Tokyo

De Amerikaanse ontwerper toonde zijn collectie voor volgende zomer in het Parijse Palais de Tokyo. Daar waar Owens’ laatste shows relatief intiem waren, daar etaleerde hij nu een performance van bijna Bijbelse proporties. 

De inmiddels 62-jarige Owens had zijn show de naam Hollywood gegeven – een referentie aan zijn eigen verhuizing op jonge leeftijd van het nietige Porterville in het centrum van Californië naar de glamour van het grote Los Angeles. Zijn eerste kleding verkocht hij in 1994 vanuit een winkel op Hollywood Boulevard. Vanaf 2003 houdt Owens kantoor in Parijs.

Zijn laatste twee shows toonde Owens vanuit zijn huis in Parijs, maar deze keer had hij grotere bedoelingen (deels omdat hij zich schuldig voelde over het feit dat hij de vorige keer zoveel mensen had buitengesloten). Hij nam voor zijn S/S’25-collectie ook afscheid van het vertrouwde zwart.

De cast bestond uit honderden studenten, allemaal verzameld middels streetcasting op de straten van Parijs (Owens’ modellen waren overigens altijd al anders dan de reguliere modellen bij andere ontwerpers). De show was als een Hollywoodfilm uit de jaren veertig over Spartanen die ten strijde trekken: groots, meeslepend, dramatisch, theatraal. Misschien werkt het nog het beste om de beelden hun werk te laten doen. Zie hieronder de volledige show.