W.O. I vedette krijgt nieuw leven als horlogemerk

Eén van die merken die bewijst dat een goed mechanisch werk niet in de duizenden euro’s hoeft te lopen.

Het aantal nieuwe horlogemerken dat we elke maand zien opstaan is groot. De een geslaagder dan de ander, al is het te prijzen om überhaupt een nieuw merk te beginnen. Eén van deze nieuwelingen heeft echter een nogal indrukwekkende stamboom.

Via Kickstarter is het Franse Riskers een paar jaar geleden geslaagd om hun eerste collectie te financieren. Het team erachter was hiervoor werkzaam bij de Richemont Group en komt van Cartier, Piaget, Baume & Mercier en Vacheron Constantin. De horloges die Riskers lanceert halen hun inspiratie uit de Eerste Wereldoorlog.

Voor deze modellen heeft het merk zich laten inspireren door de Franse loopgravenhorloges uit de Eerste Wereldoorlog. Nu, als je denkt aan een loopgraafhorloge, hebben wij iets immens in gedachten. Veredelde zakhorloges met een band eraan en een beschermende kooi om het glas, dat soort werk. De Riskers-modellen zijn iets heel anders.

Riskers positioneert zichzelf als een betaalbaar luxe merk met nog steeds wat grotere stalen behuizingen (43mm) en een geminimaliseerde lunette (ofwel ring). Hierdoor oogt de wijzerplaat groter. Voor de Chapter 1 en Prolog 1 is het een mechanisch uurwerk en een quartz voor Chapter 2 en 3. Met een klassiek design, leuke details zoals de kroonbeschermer en opengewerkte wijzers en een aardige prijs, geloven we wel in het nieuwe merk. De prijzen lopen uiteen van €590 voor de quartz tot €1.430 voor de mechanische versies.

En ze hebben succes, want Riskers zoekt inmiddels naar verdere investeringen waarmee het merk kan opschalen. Of zoals ze het zelf noemen, ‘katapulteren naar waar ze willen en moeten zijn’.