De trailer voor ‘Robbie Williams’ grijpt je bij de strot

Netflix wijdt een documentaire aan Robbie Williams en alleen al de trailer belooft veel goeds.

Robbie Williams
Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Je vindt hem een rare vogel of je adoreert hem. Maar zelfs onder de grootste haters heeft hij toch nog wel een enorme gunfactor. We hebben het hier natuurlijk over een (van de vele) enfants terribles uit de popmuziek: Robbie Williams.

Dit jaar viert de beste man zijn 25-jarige jubileum als soloartiest. En dit heuglijke feit laat hij natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. En Netflix ook niet. De streamingdienst heeft Williams namelijk een eigen vierdelige documentaire gegeven, simpelweg Robbie Williams getiteld. Netflix belooft ons dat het een ‘intiem en persoonlijk portret’ wordt.

Take That

Mocht je de afgelopen drie decennia onder een steen hebben geleefd en niet weten wie Robbie Williams is, dan doen we even een stapje terug. Williams was één van de vijf jongens uit de Britse boyband Take That. Samen Gary Barlow, Mark Owen, Jason Orange en Howard Donald vormde Williams de Engelse tegenhanger van het Amerikaanse New Kids on the Block. Destijds was Williams pas zestien(!) jaar.

De heren scoorden een heleboel hits en verkochten tientallen miljoenen albums. Vier van hun albums staan in het lijstje van de Britse best verkochte albums van het millennium. Drie daarvan behoren tot de 60 best verkochte albums in de totale geschiedenis van de Britse hitparade. Ze hebben dus goed geboerd. Ben je overigens een muziekliefhebber, check dan deze documentaires eens.

Netflix

Ondanks dat de andere vier heren ongetwijfeld ook zeer getalenteerd waren, was Williams altijd de grote blikvanger. De boef, de smiecht, de partyboy en de lolbroek die alles deed wat God verbood. Geen gek idee dus dat Netflix een eigen documentaire aan hem wijdt. Want in tegenstelling tot zijn vier Take That-vrienden was Robbie als soloartiest nog wel succesvoller dan tijdens zijn Take That-periode.

De regie van deze documentaire was in goede handen. Niemand minder dan Asif Kapadia regisseerde deze namelijk. Hij is de man achter de geweldige documentaires Senna, Amy en Diego Maradona. In deze nieuwe docu zijn beelden verwerkt uit honderden uren aan persoonlijke en dus nooit eerder vertoonde beelden uit de afgelopen 30 jaar. Robbie kennende zitten er een hoop bijzondere momenten en gebeurtenissen tussen. En laat het maar aan Kapadia over om Robbie uit te horen over zijn avonturen en excessen. De trailer is een heerlijk stukje entertainment, maar grijpt je ook bij de strot.

Dat Williams’ leven niet altijd over rozen ging blijkt wel uit de openhartige trailer. “Het is verbazingwekkend wat er in mijn leven is gebeurd. Als je in de spotlights staat kun je niemand vertrouwen,” aldus Robbie. Ook schuwt hij niet om het over zijn zenuwinzinkingen te hebben. Het beloven dus vier geweldige afleveringen te worden van een bijzondere artiest.

Robbie Williams is vanaf 8 november exclusief te zien op Netflix.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels