Duurzaam resort opent in Hongarije met zes rotsblok-achtige tiny houses

Rock Cabins biedt totale rust, met Boedapest op slechts twee uur afstand.

Hello Wood zijn pioniers als het gaat om (tijdelijk) off-the-grid wonen en tiny houses. Ze zijn gespecialiseerd in minimalistisch wonen op een duurzame en stijlvolle manier.

De nieuwste creatie is Rock Cabins. In samenwerking met TreeHouses hebben ze zes hutten gebouwd in het hart van Csóromfölde, Hongarije. Een landelijk gebied op slechts twee uur rijden van Boedapest. Dus als je klaar bent met de rust, kun je even een dag richting de Hongaarse hoofdstad.

Rotsblokken

“In de loop der jaren zijn we erg gesteld op het gebied waar we onze festival-/vakantie-kampen hebben gebouwd,” vertelt András Huszár, mede-oprichter en CEO van Hello Wood. “Het was echter duidelijk dat als de zomerfestivals voorbij waren, Csóromfölde en de omliggende dorpen het grootste deel van het jaar verlaten waren. Voortaan kunnen we de lokale bevolking het hele jaar door van werk voorzien.”

Het landschap biedt een prachtig uitzicht op de natuur. Door gebruik te maken van het wilde en ongerepte karakter van het land, hebben ze zes tiny houses gebouwd die van verre op gigantische rotsblokken lijken. Bij nadere inspectie blijkt echter dat de Rock Cabins van hout zijn in plaats van steen.

Floor-to-ceiling

In plaats van beton te gebruiken, kiest Hello Wood voor donkergrijze houten panelen voor de buitenkant. Je krijgt 25 vierkante meter ruimte in elk van de Rock Cabins. Een gemiddelde hotelkamer dus. In plaats van een avant-gardistische interieurindeling die past bij de geometrische vorm, is het verrassend eigentijds. Paden leiden naar een uitsparing die een portiek vormt.

Binnen is er een woonkamer, een keuken, een eettafel, een kledingkast, een bed, een sauna en een badkamer met douche. Door de glazen ramen, van vloer tot plafond, open te schuiven, voelt het geheel open aan als natuurlijk licht overdag doordringt.

De Rock Cabins hebben ook ruime overdekte terrassen met twee zitplaatsen en een salontafel. Een hot tub bevindt zich in een hoek met directe toegang tot de douche en de infraroodsauna.

Beeld: Hello Wood