Roger Moore’s Omega en persoonlijke memorabilia onder de hamer

Moore’s familie verkoopt Sir Rogers persoonlijke items. Variërend van Lamborghini-ski’s en zijden dassen tot aan luxe horloges.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Als je ooit de fantasie hebt gehad om je te kleden, te skiën of de tijd af te lezen als James Bond, is dit voorlopig je enige kans. Een selectie van items, waaronder smokings, zijden dassen, Lamborghini-ski’s en een special edition Omega Seamaster-horloge worden geveild.

Allemaal afkomstig van de persoonlijke collectie van 007 zelf, Sir Roger Moore. Moore, die in 2017 overleed, speelde Bond tussen 1973 en 1985 in zeven films. Wat begon met Live and Let Die en eindigde met A View to a Kill. Zijn familie verkoopt 180 kavels van Moore’s eigen memorabilia, en een deel van de opbrengst gaat naar het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef), dat Moore in 1991 aanstelde als goodwill-ambassadeur.

Walk of Fame

Harvey Cammell, global director of valuations and private collections bij Bonhams: “Roger Moore was één van de hoofdrolspelers van zijn generatie. Hij is een icoon, een echte legende. Als acteur, maar ook als Bond. Hij was zo zachtaardig en zo charmant; hij had zijn eigen stijl die hij heel goed in zijn rollen bracht, en die stijl komt echt naar voren in de verkoop.”

De kavels zijn er al vanaf een paar honderd pond, dus totaal onbereikbaar is het allemaal niet. Enkele hoogtepunten van de veiling zijn onder meer het mohair double-breasted pak dat werd gedragen voor de scène in de Eiffeltoren in A View to a Kill, evenals het witte skipak van Moore uit dezelfde film. Er is ook een Montblanc vulpen, Roger Moore’s ‘Hollywood Walk of Fame’ presentatie plaquette en gesigneerde originele posters van Roger Moore’s James Bond-films.

Omega Seamaster 300M

Ons persoonlijke hoogtepunt is, uiteraard helaas, wat minder bereikbaar. Moore’s Omega Seamaster 300M, gemaakt in 2012, is een speciaal stuk. Beperkt tot slechts 11.007 exemplaren, met een uniek eigen model met persoonlijke gravure op de de roestvrijstalen gesp, met de tekst: ‘To Roger love from Michael and Barbara’.

Wat impliceert dat dit een geschenk was van Bond-producers Michael G. Wilson en Barbara Broccoli. Afgezien van de persoonlijke markeringen, heeft het horloge een roestvrijstalen kast van 41mm met een zwarte keramische lunette rond de zwarte wijzerplaat, met een herhalend ‘007’ -patroon. De open achterzijde van de kast toont het automatische kaliber 2507, met kalenderfunctie en pictogram van de Bond-geweerloop met een kogel op de rotor. Naar schatting brengt het horloge tussen de £20.000 en £30.000 op tijdens de veiling van 4 oktober aanstaande.

Beeld: Getty/Bonhams

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels