Word je van roken kaal?

Er is recent wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. En dit is de uitkomst…

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat rokers daadwerkelijk meer kans maken om hun haar te verliezen dan niet-rokers. Zelfs een whopping 1,8 keer meer! Het gaat om mannen die minimaal tien sigaretten op een dag roken.

In acht studies is er een (significante) link gevonden tussen roken en het ontwikkelen van Alopecia Androgenetica. Dit is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij volwassenen. Alopecia Androgenetica betekent letterlijk ‘mannelijk type haaruitval’. Geschat wordt dat 70 procent van de Nederlandse mannen op een bepaald moment in zijn leven last krijgt van haaruitval. Al in de puberteit kan haaruitval beginnen.

De onderzoekers hebben ook een significante link gevonden tussen roken en het verergeren van haaruitval: van mild naar voortschrijdend. Zo blijkt uit de resultaten van het onderzoek, die gepubliceerd zijn in het Journal of Cosmetic Dermatology. Alle details van het onderzoek vind je hier.

Ook zijn er aanwijzingen dat mannen die minder dan tien sigaretten roken eveneens meer kans maken om hun haar te verliezen. Nog een reden om de sigaret af te zweren dus. Hulp daarbij nodig? Kijk dan eens hier.