Royal Enfield viert 120 jaar met deze twee Limited Editions

Ter gelegenheid van het 120-jarig jubileum van Royal Enfield, heeft het Engelse merk de gelegenheid gegrepen om dit te markeren met een release van twee speciale en gelimiteerde motorfietsen.

Na eerder een dozijn speciale motorhelm-modellen te hebben onthuld, heeft het merk nóg een speciale release aangekondigd die de gelegenheid markeert met wat het merk de Royal Enfield 120th Anniversary Limited Edition Twins heeft genoemd.

Ontworpen om de bouwtradities van het merk te benadrukken, bestaan ​​Royal Enfield’s 120th Edition-fietsen uit limited edition versies van de Continental GT- en Interceptor 650-modellen. Beide motorfietsen hebben een speciale zwart-chromen afwerking die opvalt. Naast het opvallende uiterlijk dat deze afwerking biedt, is de constructie ook gemaakt met duidelijk duurzamere en milieuvriendelijkere technieken.

De 120 Year-editie Continental GT en Interceptor 650 zijn ook getrakteerd op met de hand aangebrachte pinstriping die een eerbetoon is aan RE’s Madras-strepen, een speciaal jubileumembleem en een genummerde plaquette die de tank siert. Met daarbij op maat gemaakte en gestikte bruine lederen zadels met een geborduurd Royal Enfield-logo en een bijpassende set bruine handvatten.

14th June 1960: Rockers wearing unusual helmets sit proudly on their ton-up cafe racers. The bikes are (from second left to right) BSA Gold Star, Royal Enfield, Triumph. (Photo by Evening Standard/Getty Images)

Koper handwerk

Bovendien hebben de twee fietsen ook een handgemaakte koperen tankbadge die is geproduceerd door een ambachtelijke familie in het Indiase Tamil Nadu, met meerdere generaties ervaring met het maken van koperen beelden en figuren. De 120th Anniversary Twins onderscheiden zich verder van de reguliere modellen door een groot aantal fabrieksopties die allemaal standaard zijn – en verduisterd – op de Limited Edition motoren. Zoals een stuurbeugel, een skidplate, hielbeschermers en bar-end of toerspiegels.

Meeloten

Beide fietsen zijn nu beschikbaar, maar in plaats van te worden verkocht via traditionele kanalen, worden de 120 Year Edition Twins van Royal Enfield aangeboden via een aanvraag- en loterijproces waarbij geïnteresseerde partijen worden gevraagd een registratieformulier in te vullen dat een uniek codenummer oplevert dat kan worden gebruikt om een ​​van de twee motorfietsen online te kopen — zolang de voorraad strekt.

Er worden in totaal slechts 480 exemplaren geproduceerd, waarvan 60 Continental GT’s en 60 Interceptor 650’s elk bestemd zijn voor de Indiase, Europese, Amerikaanse en Zuidoost-Aziatische markten. Meedoen? Check de link hier.