Haar op je rug? Zo kom er snel vanaf

Tapijtje op je rug, schouders of onderrug? Drie manieren om er nog voor je vakantie korte metten mee te maken.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg

Wil je, voor je neervlijt op een zonovergoten strandje, van je rughaar af? Je kunt uiteraard zelf aan de slag gaan met een scheermesje. Daarvoor heb je hulp nodig, maar verder is dit een prima methode om snel van ongewenst haar af te komen. De techniek is dezelfde als bij het scheren van je kaken. Wat scheergel of -schuim aanbrengen en dan met een mesje erover.

Een andere optie is een ontharingscrème. Zo’n crème breng je aan en de chemische ingrediënten erin lossen vervolgens de ongewenste haren op. Er zijn wat nadelen aan verbonden: de crème ruikt (lees: stinkt) behoorlijk chemisch en het is een aanslag op je huid.

Je vindt ontharingscrèmes bij alle grote drogisterijketens.

Wax je glad

Een bezoek aan een waxbar is een andere mogelijkheid. Hier worden je ongewenste haren inclusief wortel verwijderd.

Hoe dat werkt? Warme was wordt op het te behandelen deel van je lijf gesmeerd. Die was koelt af en stolt vervolgens. Daarna wordt de was, waarin de ongewenste haren en de wortels vastzitten, in één ruk verwijderd.

Ook borsthaar kan verwijderd worden

Dit is niet pijnloos, maar het is ook zeker geen ondraaglijk lijden. Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Prijsindicatie: reken op een bedrag van €45 tot €50 voor het ontharen van een hele rug, een deel van de rug €27 tot €35, en de schouders zo’n €25.

Een drempel om een waxbar binnen te lopen? Niet nodig, een heel groot deel van wax-klanten is man en een afspraak inplannen kan vaak online.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg