Exclusief kostuum uit 2001: A Space Odyssey kopen?

Altijd al eens rond willen dolen als een karakter uit 2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick? Dat kan!

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Binnenkort wordt er namelijk een heus ruimtepak geveild dat werd gedragen in de sci-fi-klassieker. Weliswaar niet het rode pak dat acteur Keir Dullea als Dr. Dave Bowman droeg. Het kostuum dat geveild wordt is een zilverachtig kostuum dat acteur Sean Sullivan aan had in zijn rol als Dr. Bill Michaels.

Een kort resumé. In een tijd lang, (lang!) voor sci-fi-topvermaak als Stranger Things maakte de geniale regisseur Stanley Kubrick furore met 2001: A Space Odyssey. De film uit 1968 sprak toen over het jaar 2001 alsof er dan overal vliegende auto’s rond zouden zweven.

Still uit 2001: A Space Odyssey.

De film was meteen een groot succes en werd genomineerd voor vier Oscars, waaronder beste regisseur voor Kubrick. Het verzilverde er slechts eentje: voor beste special effects. De film neemt op dit moment een keurige 94ste plek in op de Top 250-lijst van IMDB.

Stanley Kubrick (uiterst links) peinzend op de set van 2001: A Space Odyssey.

Zonder te spoileren wordt in 2001: A Space Odyssey een bijzonder object op de maan gevonden: een enorme zwarte kristallen monoliet. In de film wordt aan Dr. Michaels gevraagd of hij enig idee heeft wat this damn thing is. Dat weet hij uiteraard niet. “The only thing we’re sure of is it was buried four million years ago”, aldus Dr. Michaels.

Het pak dat geveild wordt door Heritage Auctions werd in de film gedragen door acteur Sean Sullivan. Zijn handgeschreven naam staat ook op een in het pak genaaid label. Het kostuum is volledig origineel, alleen de helm is opnieuw geverfd. Verder is het compleet en voorzien van alle details, zoals een heuse IBM-computer op de linker onderarm.

De teller staat op dit moment op 82.500 dollar, dus je moet wel een enigszins gefortuneerde sci-fi-fan zijn om het kostuum uiteindelijk te bezitten… Ben je op zoek naar iets modernere inspiratie, dan vind je dat hier.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels