Warm weer? Dan is de rum punch de ideale cocktail

En die rum punch is er nu ook in een kant-en-klare variant, geprepareerd met lekker gerijpte rum.

bacardi rum punch

De term punch ken je van de grote schalen vol sinaasappelsap en verschillende soorten fruit. Daar kan dan naar believen een alcoholische drank aan worden toegevoegd, bijvoorbeeld rum. In dat geval spreek je over een Rum Punch.

Punch komt oorspronkelijk uit India (het woord komt uit het Hindi), maar zo’n Rum Punch klinkt én smaakt natuurlijk Caribisch. Vandaar ook de term Caribbean Rum Punch. Dat is een ideaal aperitief om de smaakpapillen te stimuleren, daarna schuif je lekker aan voor het diner.

punch

Maar een grote schaal met rum punch is ook ideaal voor een cocktailfeest, zeker als je zo’n bijeenkomst in eigen huis houdt. Het is een kwestie van een badje van sinaasappelsap prepareren voor vijf soorten fruit: banaan, ananas, kers, mandarijn en sinaasappel. Vervolgens voeg je daar naar believen rum aan toe (niet te veel; het is de bedoeling dat je er meerdere glazen van kunt drinken). 

Dat is een stuk efficiënter dan elke gast voorzien van een eigen cocktail. Mocht je toch individuele cocktails willen serveren, maar heb je geen zin in al die arbeid, dan zijn er tegenwoordig kant-en-klare cocktails.

Ooit beperkten geprepareerde cocktails zich tot varianten met Bacardi-cola in blik – te koop bij tankstations en avondwinkels. Dat is inmiddels wel anders. 

Met name Bacardi heeft op dat terrein stappen gemaakt. Dat is het oorspronkelijk Cubaanse rum-merk ook aan zijn stand verplicht, want de zachte rum van Bacardi staat aan de oorsprong van veel legendarische cocktails (Daiquiri, Cuba Libre, Mojito…). 

De drie kant-en-klare cocktails van Bacardi worden dan ook gepresenteerd als ‘premium’. Ze zijn gebouwd op een ondergrond van Aged Rum, de rum die enkele jaren gerijpt heeft en dus rijker van smaak is.

De Roasted Pineapple Rum Punch in een klein flesje is inderdaad een beste cocktail. Je herkent de zoete smaak van ananas, maar proeft ook de vanille flair van de aged rum. Lekker

Naast de Roasted Pineapple Rum Punch introduceert Bacardi twee andere kant-en-klare cocktails in een klein flesje, namelijk de Toasted Coconut Colada en de Carribean Espresso Rumtini, een variant op de bitterzoete Espresso Martini. 

BACARDÍ Aged Rum Cocktails

De flesjes kosten € 2,99 per stuk en je kunt ze vinden bij supermarkten en slijterijen.

Recept Rum Punch

Ingrediënten (met sap in plaats van vers fruit)

bacardi rum punch

45 ml rum (eventueel opdelen in 30 ml witte rum en 15 ml bruine rum)

8 ml grenadine

30 ml sinaasappelsap

30 ml ananassap

15 ml cranberrysap

Eventueel aftoppen met een druppeltje Angostura Bitters of een raspje nootmuskaat voor de Caribische touch.

Historisch drankweetje: Charles Dickens, de grote Victoriaanse schrijver die je kent van Oliver Twist, was niet alleen zelf een enthousiaste punch-drinker, maar prepareerde ook altijd een punch wanneer er vrienden over de vloer kwamen.

One thought on “Warm weer? Dan is de rum punch de ideale cocktail

Comments are closed.