Deze (93-jarige) bruidegom draagt sneakers

rupert murdoch

Rupert Murdoch is niet de rijkste man ter wereld, maar veel scheelt het niet. Hij is ook niet de vaakst getrouwde man, maar ook dat scheelt niet veel. Op de eerste dag van deze maand stapte de 93-jarige miljardair namelijk voor de vijfde keer in het huwelijksbootje, deze keer met Elena Zhukova (67).

Rupert Murdoch en Elena Zhukova kondigden afgelopen maart hun verloving aan, op 1 juni werd hun lot verzegeld. (Het zou eigenlijk Murdoch’s zesde huwelijk zijn, maar vorig jaar maart werd de verloving met Ann Lesley Smith abrupt afgebroken.)

rupert murdoch

Voor de centjes hoeft de nieuwe mevrouw Murdoch het niet te doen, want hiervoor was ze getrouwd met Alexander Zhukov, een Russische miljardair. Hun dochter Dasha was getrouwd met voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovitjs; in 2020 hertrouwde ze met de zoon van een Griekse miljardair. Er hoeft in deze familie kortom niet op de kleintjes gelet worden.

De kleding van beide tortelduifjes was klassiek: zij in een witte jurk van Emilia Wickstead, hij in een zwart pak met een bleke stropdas. Wat niet klassiek was: het schoeisel van de bruidegom. Die droeg tijdens het afleggen van eeuwige trouw geen zwarte dress-schoenen, maar zwarte sneakers.

Dit zijn de 5 dresscodes voor een bruiloft.

De plechtigheid vond plaats in de tuin op het landgoed van Murdoch in de Santa Monica Mountains bij Los Angeles. De ondergrond was wellicht wat hobbelig, misschien dat de media-tycoon daarom koos voor een praktische gymschoen onder zijn pak. De schoenen zijn ogenschijnlijk van het Franse hardlopersmerk Hoka (Joe Biden droeg recent soortgelijke sneakers bij een bezoek aan de Amerikaans-Mexicaanse grens).

Wat zeggen de sneakers van Rupert Murdoch over de staat van de etiquette? Is de kleding zo casual geworden dat er zelfs op bruiloften van miljardairs gympen gedragen worden? Blijkbaar wel. De casual friday van weleer is een volledige casual week geworden. 

Zo krijg jij de kreukels uit jouw sneakers.

Inmiddels worden sneakers gedragen door jan en alleman. Het is bijna rebelser om nette zwarte schoenen te dragen, of een goed gestropte das om de hals. En het is niet dat Murdoch het niet kan betalen, hè. Bij de laatste telling werd het vermogen van de goede man geschat op iets onder de twintig miljard dollar. Daar kun je veel Hoka’s van kopen.