Haal een barista in huis

cappuccino koffie barista

De lekkerste koffie drink je natuurlijk in Italië, het enige land waar een nationaal protest uitbreekt als de prijs van cappuccino wordt verhoogd (die prijs is in Italië namelijk wettelijk vastgelegd – een zaak van groot maatschappelijk belang!).

De evolutie in Nederland van filterkoffie naar Senseo naar espresso hebben we echt aan Italië te danken. Mille grazie

Inmiddels rijzen de geweldige koffiebars in de Nederlandse steden als paddestoelen uit de grond, met vaak koffie van perfecte Italiaanse kwaliteit. 

Veel mensen willen diezelfde barista-kwaliteit ook thuis kunnen maken. Deze trend zag het mooie koffiemachine-merk Sage ook. Dat leidde bij Sage tot de vraag of het mogelijk is om thuis kwaliteitskoffie te bereiden zonder daarvoor teveel poespas te moeten uithalen. 

Het antwoord op die vraag is er nu in de vorm van de Sage Barista Touch Impress. Deze machine is een design-hoogstandje. Hij is niet te groot (dus passend in elke keuken), en via een touch screen wordt je stap voor stap door het proces van een perfecte espresso, cappuccino, latte macchiato of flat white geloodst. Deze Sage is volledig dummy proof

Deze dame weet alles over koffie.

Met een paar tikken op het scherm kun je de gewenste koffiespecialiteit selecteren, de maalgraad van de koffiebonen aanpassen en de temperatuur en melktextuur regelen. Je kunt kiezen voor volle melk, sojamelk en havermelk (deze laatste melksoort moet op een lagere temperatuur worden geklopt, maar dat weet de machine).

We stonden erbij en keken ernaar toen deze nieuwe Sage-machine onlangs werd gepresenteerd. Zonder overdrijven durven we te stellen dat de Touch Impress een nieuwe fase in het bereiden van perfecte koffie inluidt. Koffiecups? Ook lekker maar lang niet zo top als de verse koffies die je met deze nieuwe machine maakt. 

Koffiedrinken zoals James Bond doe je met deze gadget.

Dankzij het touch screen – dat je ook op fouten wijst, zoals te weinig gemalen koffie voor de koffie die je wilt maken – kan iedereen zich barista noemen. Het mooie aan dit verhaal is dat de machine nog geen 1.200 euro kost (in alle eerlijkheid is hij zelfs beter dan de duurdere varianten van hetzelfde merk). Met de bizar hoge prijzen die grootstedelijke koffiebars tegenwoordig vragen voor een kopje koffie heb je dat bedrag er in no time uit.