Saint Laurent en Girard Perregaux updaten 70’s design

Zwitserse precisie ontmoet Franse flair.

Girard-Perregaux lanceert opnieuw de Casquette 2.0 in een gelimiteerde oplage. Dit keer werkt het Zwitserse merk samen met Saint Laurent aan zijn nieuwste horloge.

Hiermee krijgen geïnteresseerden in de Casquette 2.0 een tweede kans, die vorig voorjaar een nieuwe interpretatie kreeg. Het bedrijf uit La Chaux-de-Fonds in het Zwitserse kanton Neuchâtel maakte toen een zeer geslaagde versie van het 44 jaar oude origineel.

De originele Girard-Perregaux Casquette debuteerde in 1976, middenin de quartz-crisis, een innovatief horloge met een hoekig ontwerp, waardoor het voor autorijders gemakkelijker werd om de tijd af te lezen zonder hun handen van het stuur te halen. En nu werkt het label samen met Saint Laurent aan de Girard-Perregaux Casquette 2.0 x Saint Laurent.

Met een diameter van 26,24mm x 27,60mm en een kastdikte van 6,40 mm, is het buisvormige LED-display in deze versie gevat in zwart keramiek met PVD-behandeld titanium, met het GP-logo in reliëf op de bovenkant. De band is ook van keramiek (met een rubberen binnenzijde), samen met een titanium vouwgesp met micro-verstelling. Erg handig als het zo warm is als nu.

Bovendien siert het logo van Saint Laurent de achterkant van de kast. Hij biedt 50 meter aan waterbestendigheid, samen met de tijd, een chronograaf en een tweede tijdzone.

Toch een kanttekening. Het horloge ziet er prachtig uit. Retro in optima forma en mooie materialen, maar om nou te zeggen dat er veel ‘Saint Laurent’ in zit. Nee. Alleen het logo op de achterzijde van de kast en de zwarte afwerking maakt het horloge anders dan die van vorig jaar.

En de prijs, in tegenstelling to de €4.700 van de ‘gewone’ versie, ligt ook hoger. De Girard-Perregaux Casquette 2.0 x Saint Laurent is gelimiteerd tot 100 stuks en is nu beschikbaar voor €5.500 (online) en bij Saint Laurent Rive Droite-winkels in Parijs en Los Angeles.