Schatgraven aan De Oudegracht

Wij hebben de naam dat we van een koopje houden. Daarvoor kunnen we sinds kort ook in Utrecht terecht.

‘Geen cent te veel hoor’, Zeeuws meisje had het goed in de smiezen. Wij betalen nu eenmaal liever niet te veel, voor wat dan ook. Off-price winkelketen TK Maxx weet dat en opende onlangs een nieuw filiaal in hartje Utrecht.

Ooit gehoord van TK Maxx? Het concept van deze warenhuisketen wijkt iets af van wat we gewend zijn. Hier kun je internationale merken kopen die fiks zijn afgeprijsd. Het verschil met de officiële adviesprijs kan tot zestig procent oplopen.

Op = op

Opmerkelijk: TK Maxx heeft geen voorraadruimte, dus weg is ook écht weg. Elk filiaal krijgt meerdere keren per week nieuwe items geleverd. Het aanbod in het warenhuis verandert daardoor doorlopend en daardoor kan het lucratief zijn om er regelmatig te komen schatgraven.

TK Maxx biedt mannen-, vrouwen- en kindermode, sportkleding, accessoires waaronder zonnebrillen, schoenen en verzorgende producten. Evenals gadgets, reisitems, spullen voor in het interieur en speelgoed.

Het aanbod aan merken is gevarieerd: van (enkele) designerstukken tot meer casual merken. Deze laatste categorie is het ruimst vertegenwoordigd. De inrichting van de winkels is vrij sober.

Door heel Nederland

Off-price retailer TK Maxx doet het goed in Nederland. De winkel aan De Oudegracht 147 in Utrecht is inmiddels de zestiende winkel in ons land in zeven jaar. Eerder werden al winkels geopend door het hele land: Almere, Amsterdam (3), Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerlen, Nijmegen, Rotterdam (2), Utrecht en Zoetermeer. Het filiaal aan het Rokin in Amsterdam is de een na grootste in heel Europa.

Achtergrond

TK Maxx is onderdeel van TJX Europe, met 629 winkels in Europa (per februari 2023), verspreid over het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Moederbedrijf, The TJX Companies, Inc, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten, is in 9 landen actief en heeft meer dan 4.000 winkels.