Scheren: zo glij je lekker

Natuurlijk zorg je voor een vlijmscherp mesje. Maar met welk scheerproduct laat je dit over je kaken glijden?

Er zijn globaal vijf categorieën in scheerproducten. Je vindt ze hieronder en we benoemen meteen de voordelen – alles om jou strak geschoren te krijgen. Welke textuur heeft jouw voorkeur?

Scheerschuim

Dit is de meest frisse optie. Er zijn volop varianten waaraan verzorgende bestanddelen zijn toegevoegd. En dat is altijd welkom – hoe klein het effect ook zal zijn. Pas op met mogelijk huid irriterende ingrediënten als pepermunt of eucalyptus.

Scheergel

Het meest gladde resultaat lever een gel je op. Het is óók een textuur die je razendsnel op je kaken krijgt. Even inmasseren zodat elke stoppels in gel gedoopt is en hoppa.

Scheerzeep

De meest authentieke variant. Je dient scheerzeep zelf schuimend te kloppen met een vochtige kwast. Veel scheerzepen hebben een lange en kleurrijke geschiedenis en zijn vaak prachtig retro verpakt zijn. En het oog wil ook wat. Zelfs (of juist) in je badkamer.

Scheerolie

Veruit de zuinigste in gebruik: een paar druppels is al voldoende. De textuur is even wennen, maar daarna wil je niets anders meer. Scheerolie zit in kleine flesjes en is daardoor makkelijke mee te nemen op reis.

Scheercrème

Dit is de meest luxe vorm: Vaak zijn er allerlei extra bestanddelen aan toegevoegd die de huid maximaal verzorgen. Ook bevat een betere crème kalmerende en wondstelpende bestanddelen zodat een aftershaveproduct niet meer nodig is.